Kokemäenjoen laaksossa Satakunnan sydämessä sijaitsevan Kokemäen kauniit kylät tarjoavat viihtyisät ja turvalliset puitteet hyvään elämään. Modernin maaseutukaupungin läpi virtaava Kokemäenjoki puolestaan on monelle rakas elementti, joka symboloi kotia ja rauhaa. Kokemäen kaupunki järjesti verkkosivuillaan kesän ajan Kylät ja joki -kuvakilpailun, jonka kautta Kokemäen kylien lumo että jokimaiseman kauneus haluttiin tuodaan esiin. 

Kokemäen kaupunki järjesti verkkosivuillaan Kylät ja joki -kuvakilpailun, johon niin kokemäkeläiset kuin kesäasukkaat tai kaupungissa vierailevat saivat osallistua lähettämällä valokuvia Kokemäen kylistä tai jokimaisemasta. Kokemäen kaupunki halusi kuvakilpailulla tuoda esiin Kokemäkeä asukkaiden ja vierailijoiden silmin sekä saada erityisesti Kokemäen lukuisten kylien kauniita maisemia laajemminkin ihailtavaksi.

Kuvakilpailuun lähetettiin yhdeksän kuvaa, joista äänestetään nyt lokakuun aikana voittajakuvaa. Eniten ääniä saaneen valokuvan kuvaaja voittaa Kokemäki-aiheisia tuotepalkintoja.

Näin äänestät suosikkikuvaasi:

Kuvakilpailun yleisöäänestys on käynnissä sunnuntaihin 29. lokakuuta 2023 kello 23:59 asti. Voit äänestää suosikkikuvaasi verkkolomakkeella tästä linkistä: https://link.webropol.com/s/kylat-ja-joki-kuvakilpailu-aanestys.

Näistä kuvista äänestetään:

1. Vanha silta

Kuvan tarina: “Täysikuu valaisee vanhaa siltaa”. Kuvaaja: Marko Selenius.

2. Auringonlasku
Kaunis kellertävä auringonlasku kuvattu Kolsin voimalaitokselta.
Kuvaaja:
Anne Rosenqvist

3. Päiväkodin retkellä
Aurinko on nousemassa pakkasaamussa lumisessa maisemassa.
Kuvan tarina:
Päiväkodin retkellä joulukuun pakkasaamuna. Kuvaaja: Piia Välkkynen.

4. Ilta joenrannalla
Tyyni jokiuoma Vitikkalan sillan alla.
Kuvan tarina: Kotikaupungin kauneutta ihastelemassa heinäkuun viimeisenä iltana. Kuvassa näkyy “uusi silta”. Kuvaaja: Riina-Eveliina Rosenqvist.

5. Auringonkukkapelto
Auringonkukkia iltataivaan alla.
Kuvan tarina: Kävin Kauvatsalla tien veressä olevalla pellolla ottamassa kuvia auringonkukista auringonlaskussa. Kuvaaja: Aleksi Lehtonen.

6. Muistoja
Vanhan Yhteiskoulun tienviitta pensaspuiden välissä.
Kuvan tarina: Harva se päivä tulee tästä ajeltua ohi ja joku tässä asetelmassa vain kiinnitti huomion kerta toisensa jälkeen. Toivon, että tämä kuva herättäisi ihmisissä muistoja menneistä.
Kuvaaja: Ville Kuusisto.

7. Joen virkistyskäyttöä parhaimmillaan
Syksyisessä maisemassa kulkee kolme venettä Kokemäenjoella.
Kuvaaja: Tiina Mäkinen

8. Utuinen syysranta
Usvainen jokimaisema aamuhämärässä.
Kuvan tarina: Useana aamuna odotin usvan ilmestymistä ja sorsaperhettä, joka rannassamme asusteli. Otin sorsaperheestä kuvia ja sainkin useita. Tämän halusin jakaa, jossa perhe ui koko perhekoossa hiljalleen minusta välittämättä. Kokemäenjoki on kaunista maisemaa. Kuvaaja: Anne Sinisalo.

9. Sateenkaaren alla
Sateenkaari loistaa jokimaisemassa tumma taivas taustanaan.
Kuvaaja: Susanna Äimälä.