Maisemat ja nähtävyydet

Lompsi luonnossa, kiertele kirkollismenoissa tai kalastele Kokemäenjoella! Meiltä löytyy tekemistä, näkemistä ja kokemista kaikille.

Puurijärven ja Isosuon kansallispuisto
Vuonna 1993 perustetusta kansallispuistosta avautuu ainutlaatuinen luonnonmaisema, joka soveltuu erinomaisesti luontoharrastajien retkikohteeksi. Yttiläntie 981:stä pääsee polkua pitkin Kärjenkallion lintutornille, joka on yksi Pohjoismaiden korkeimmista. Opastukset kansallispuistoon löytyvät Kauvatsan Yttiläntien kautta.
Puurijärven ja Isonsuon kulkuyhteydet ja kartat

Sääksjärvi
Sääksjärvi on syntynyt maahan syöksyneen meteoriitin törmäyksen voimasta noin 600 miljoonaa vuotta sitten. Sääksjärvi laskee Kauvatsanjokea pitkin Kokemäenjokeen. Sääksjärvi on nykyään hyvin suosittu loma-asuntoalue.

Sääksjärvi-reitti
Sääksjärven reitillä voit talvisin hiihtää ja kesäisin meloa menemään.

Säpilän riippusilta
Kokemäenjoen ylittävä Säpilän Riippusilta on historiallisesti ja virkistyksellisesti merkittävä kulkuväylä, joka on rakennettu vuonna 1950. Se suljettiin heikkokuntoisena 1.1.2017 ja asetettiin käyttökieltoon. Raition Kyläyhdistys ry järjestäytyi 17.5.2018, vuokrasi sillan kyläyhdistykselle ja alkoi kunnostamaan siltaa talkootyönä. Hankkeen rahoitus koostui talkootyöstä, yhdistyksen varainhankinnasta ja Kokemäen kaupungilta sekä Karhuseudulta saaduista avustuksista. Täysin kunnostettu silta avattiin vappuna 1.5.2019. Riippusillalle pääset osoitteesta Uppaantie, 32830 Riste.

Kokemäenjoki
Kokemäenjoki Sastamalasta Poriin tarjoaa mainiot virkistys- ja kalastusmahdollisuudet. Veneilykarttoja on tulostettavissa muun muassa Kokemäenjoen veneilijät ry:n nettisivuilta.

Käräjämäki
Käräjämäellä pääset tutustumaan kahteen eriaikaiseen esihistorialliseen aikatasoon. Täältä löytyvät sekä rautakautinen kalmisto että kivikautinen asuinpaikka. Käräjämäki sijaitsee Kokemäen pohjoispuolella Kokemäenjoen varrella osoitteessa Käräjätie.

E. N. Setälän muistomerkki ”Kielioppi”
Emil Nestor Setälä (1864–1935) oli suomen kielen ja kansanrunouden tutkija, poliitikko ja valtioneuvos. Kuvanveistäjä Lauri Astalan vuonna 1998 tekemä muistomerkki sijaitsee Kokemäen keskustassa osoitteessa Koulupolku.

Kokemäen Museosilta
Kokemäen keskustaan reilussa sadassa päivässä vuonna 1918 rakennettu silta julistettiin museosillaksi vuonna 1982. Museosilta sijaitsee osoitteessa Siltakatu.

Kustaa III:n kirkko
1700-luvun lopulla rakennettu Kustaa III:n kirkko on näyttävä kivirakennus. Kirkko sai nimensä kirkon paikan ja rakennussuunnitelman hyväksyneen hallitsijan mukaan. Kustaa III:n kirkko sijaitsee osoitteessa Tulkkilantie 21.

Pyhän Marian kirkon sakaristo
Kokemäen vanhan hautausmaan keskellä sijaitsee pieni harmaakivinen sakasti, joka on rakennettu Pyhän Marian kirkon tilalle 1500-luvulla. Sakaristo sijaitsee Kokemäen museosillan läheisyydessä osoitteessa Penttiläntie.