Lapset ja nuoret

Kuvassa kaupunginkirjaston lukunurkka. Pöytiä, tuoleja ja kirjahyllyjä.

 

 

 

Lukudiplomi 1.-6. luokkalaisille

Lukudiplomi on kaikkien käytettävissä! Sitä voidaan hyödyntää kouluissa tai vapaa-ajalla ja sen tarkoituksena on kannustaa lukemaan sekä tarjota vinkkejä sopivan luettavan löytämiseen.

Lukudiplomin saa, kun lukee seitsemän kirjaa lukudiplomilistalta. 1 – 2, 3 – 4 ja 5 – 6 luokille on omat kirjalistansa. Jokaiselta luokka-asteelta voi saada lukudiplomin, kunhan eri vuosina lukee eri kirjat. Kirjoja kannattaa valita ja lukea mahdollisimman monia erilaisia, eri ryhmistä tai eri kirjoittajien kirjoittamia.
Jokaisen luetun kirjan jälkeen täytetään kohta lukuseurantalomakkeeseen, johon kirjoitetaan myös pieni palaute luetusta kirjasta. Kun kaikki seitsemän kirjaa on luettu ja seurantalomake täytetty, se palautetaan kirjastoon. Lukudiplomit jaetaan osallistuneille kevätlukukauden loppupuolella.

Tässä linkit lukulistoihin:
1. – 2. luokan lista (pdf), 3. – 4. luokan lista (pdf), 5. – 6. luokan lista (pdf).

Diplomin lukuseurantalomake (pdf)

Lisätietoa lukudiplomin suorittamisesta saat kirjastosta.
Mukavia lukuhetkiä!

 

Kirjavinkkaukset kouluille

Kirjasto tarjoaa kirjavinkkaustilaisuuksia koululuokille. Vinkkaukset tapahtuvat pääsääntöisesti kirjaston tiloissa opettajan ja kirjaston etukäteen sopimana aikana.

Tiedustelut ja varaukset:
kirjaston numerosta 040 488 6175 tai
sähköpostista saara.torniainen(a)kokemaki.fi

Vinkkauksia kannattaa kysellä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, että ehdimme kirjastossa valmistautua vinkkaukseen. Vinkkauksia voidaan myös rakentaa johonkin tiettyyn aiheeseen liittyen.

 

Kirjasarjat kouluille

Koululaissarjat ovat kouluille tarkoitettuja kirjasarjoja. Kirjoja on hankittu 10-30 kappaletta, joka mahdollistaa koko luokan lukea samaa kirjaa. Tällä hetkellä kirjastosta löytyy noin 50 eri koululaissarjaa.

Linkin takaa löytyy pieni esittely jokaisesta kirjasta, kirjojen lukumäärä sekä mille luokalle kirjaa suositellaan.

Koululaissarjat (pdf)

Kysy lisää kirjaston henkilökunnalta!