Kirjaston palvelut

 

Aineistohaku, lainojen uusinta ja varaukset

Satakirjastojen verkkokirjasto

Asiakaspäätteet

Kirjastossa on yksi aineistopääte, joka on tarkoitettu verkkokirjaston selailuun.

Kirjastossa on neljä asiakaspäätettä. Yksi koneista sijaitsee työhuoneessa, jossa on mahdollisuus hiljaiseen työskentelyyn. Työskentelyaika korkeintaan 4 tuntia. Kirjastossa on tulostusmahdollisuus. Mustavalkoisten tulosteiden hinta on 0,30 €/sivu ja värillisten 0,60 €/sivu.

Kirjastossa on käytössä langaton verkko. Kävijä voi käyttää nettiä langattomasti omalla laitteellaan kaikkialla kirjaston tiloissa.

Digitointitila

Digitointitilassa voi muuttaa VHS-kasetteja ja C-kasetteja digitaaliseen muotoon. Lisätietoja saat kirjastosta. Kesällä 2024 digitointitila on osittain poissa käytöstä. Tarkista tilanne kirjaston henkilökunnalta.

Kaukopalvelu

Asiakkaalle tilataan kaukolainaksi sellaista aineistoa, jota ei ole omassa tai muiden Satakirjastojen kokoelmissa. Kaukolainan hinta on 8 €/kpl. Kokemäen kaupunginkirjasto ei lähetä kaukolainoja Satakunnan ulkopuolelle. Poikkeuksena tietenkin kotiseutuaineisto, jota muilla ei ole. Kaukolainan hinta muille kirjastoille on 15 €/kpl

Kopiointi, tulostus ja skannaus

Kirjastossa on kopiokone, jolla saa mustavalkoisia ja värillisiä A4- ja A3-kokoisia kopioita. Asiakkaiden käytössä on myös tulostin, jolta saa tulostettua mustavalkoisia sekä värillisiä tulosteita. Tulostaminen onnistuu myös A3-kokoisena.

Hinnasto
kopio 0,30 €
2-puolinen kopio 0,60 €
värikopio 0,60 €
2-puolinen värikopio 1,20 €

Kirjastossa on skanneri, jonka käyttö on ilmaista.

Digiopastus

Kirjastosta on mahdollisuus saada henkilökohtaista opastusta tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen käyttöön. Opastukseen voi osallistua paikan päällä kirjastossa tai varaamalla ajan. Opastuksessa on mahdollista käyttää kirjaston tietokonetta tai tablettia, mutta voit myös ottaa oman laitteesi mukaan.

Ajanvaraukset
p. 040 488 6175 tai kirjasto@kokemaki.fi.

Celia-verkkoasiakkaaksi rekisteröityminen

Saavutettavuuskirjasto Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on lukivaikeuden, sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa. Celian maksuttoman äänikirjapalvelun käyttäjäksi voi liittyä kirjastossa. Mukaan tarvitset kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Koulut ja palvelutalot voivat tehdä sopimuksen suoraan Celian kanssa.

E-aineistot käytettävissä

E-kirjat ja e-äänikirjat

E-kirjat löytyvät Satakirjastojen yhteisestä e-kirjakokoelmasta. Siellä voit lukea romaaneja, tietokirjoja, tai lasten- ja nuortenkirjoja. Samasta palvelusta löytyy myös äänikirjat. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla sekä PIN-koodilla. E-kirjat ja e-äänikirjat löydät Ellibs-palvelusta.
Valtakunnallisen E-kirjaston avauksen myötä Ellibs-kokoelma poistuu vähitellen käytöstä.

Kuntien yhteinen E-kirjasto tarjoaa e-kirjoja, äänikirjoja ja digilehtiä. Lataa E-kirjasto -sovellus puhelimellesi tai tabletillesi sovelluskaupasta. Sovellukseen rekisteröidytään ensimmäisellä kerralla vahvan tunnistautumisen avulla.

E-lehdet

Satakunnan kansa ja useita kymmeniä muita kotimaisia sanomalehtiä ePress-palvelussa. Huom! Luettavissa vain kirjastossa. Sanomalehdet löydät täältä.

Kuntien yhteinen E-kirjasto tarjoaa digilehtiä. Lataa E-kirjasto -sovellus puhelimellesi tai tabletillesi sovelluskaupasta. Sovellukseen rekisteröidytään ensimmäisellä kerralla vahvan tunnistautumisen avulla.

Soitonopetusta

Rockway -soittokurssit palvelussa voi opetella mm. kitaran, pianon tai ukulelen soittoa. Pääset kursseihin kirjautumalla kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla. Rockway-palvelun löydät täältä.

Cineast-elokuvapalvelu

Cineast-elokuvapalvelussa voit katsella elokuvia kirjastokortillasi. Kirjautumiseen tarvitset myös pin-koodin. Pin-koodi on sama, jolla kirjaudutaan Satakirjastojen verkkokirjastoon. Cineast toimii älypuhelimella, tietokoneella tai television kautta. Elokuvan laina-aika on 48 tuntia. Kuukauden aikana voi lainata max. 10 elokuvaa. Lainarajat nollataan jokaisen kuukauden ensimmäisenä päivänä. Elokuvat palautuvat automaattisesti lainausajan päätyttyä. Cineastin löydät täältä.

Promentor-kielikurssit

Valikoima eri kielten verkkokursseja. Kurssin voi lainata kahdeksi viikoksi kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Kielikursseille pääset tästä.

Lainattavat esineet (laina-aika 2 tai 4 viikkoa)

Skeittilaudat

Lainattavissa 5 kpl erikokoisia skeittilautoja. Laina-aika 2 viikkoa.

Skuutit

3 kpl SMX Recruit-skuutteja. Laina-aika 2 viikkoa.

Suojat

1 kpl kypärä, koko L/XL.
2 kpl lasten suojussettejä, sisältö: kypärä, 2 polvisuojaa, 2 rannesuojaa, 2 kyynärsuojaa. Laina-aika 2 viikkoa.

Liikuntavälineet

2 kpl 4 kg kahvakuulia, 2 kpl 6 kg kahvakuulia, 2 kpl 8 kg kahvakuulia
4 kpl voimistelukeppejä
3 kpl kävelysauvapareja
4 kpl jalkapalloja
3 kpl koripalloja
2 kpl rantalentopalloja
1 kpl frisbeegolfsetti
4 kpl pöytätennissettejä, sisältö: 2 mailaa ja 3 palloa
2 kpl petankkipelejä

laina-aika 2 viikkoa

Ukulelet

3 kpl Baton Rouge V-4C konserttiukuleleja, mukana suojakotelo ja viritysmittari. Laina-aika 4 viikkoa.

Roskapihdit

6 kpl roskapihtejä, pituus 90 cm. Laina-aika 2 viikkoa.

Satakirjastot-kassi

Lainattavia kirjakasseja. Laina-aika 4 viikkoa.

Tablettitietokoneet

iPadejä esim. e-lehtien lukemiseen kirjastossa. Huom! Tabletteja ei lainata kotiin.

Kysy lisää kirjastosta!