Kokemäen kaupunginkirjasto

Kuvassa on kukkia kivetyksellä.Kokemäen pääkirjasto
Haapionkatu 13, 32800 Kokemäki
040 488 6175
kirjasto@kokemaki.fi

Tarkista ajantasaiset palvelu- ja omatoimiaukioloajat Satakirjastojen verkkokirjastosta ‘aukioloajat’-kohdasta ja valitsemalla pudotusvalikosta Kokemäen kirjasto.

 

Kauvatsan kirjasto
Lähteenmäen koulutie 70, 32920 Kauvatsa
040 488 6174
kauvatsan.kirjasto@kokemaki.fi

Aukioloajat:
ma, ke 16-19
pe 12-15

Aattopäivinä Kauvatsan kirjasto on avoinna 12-15.
Kauvatsan kirjaston kesäsulku 2024: 17.6.-30.6. ja 15.7.-4.8.

 

Aineistohaku, lainojen uusinta ja varaukset

Satakirjastojen verkkokirjasto

 

Ajankohtaista

 

Kuukauden näyttely

Galleria Kiettareessa esillä Koskenperkaajien muistomerkin pienoismalli sekä Kokemäki-seuran vanhoja valokuvia Kokemäenjoesta. Näyttely esillä 20.6.-31.7.2024

Lasten kesälukukampanja

Kokemäen ja Kauvatsan kirjastoissa lasten kesälukukampanja 1.6.-30.8.2024. Lohikäärme Tulinen kerää munia pesäänsä! Autathan lohikäärmettä? Lue tai kuuntele kolme kirjaa, täytä lappu ja tuo lohikäärme Tulisen pesään oikea lohikäärmeen muna! Osallistumislappuja saat Kokemäen ja Kauvatsan kirjastoista. Palauta täytetty lappu jompaankumpaan kirjastoon. Valitse lohikäärmeen muna ja vie se lohikäärme Tulisen pesään. Syksyllä osallistujien kesken arvotaan palkintoja.

Cineast-elokuvapalvelu käytettävissä kirjastokortilla

Cineast-elokuvapalvelussa voit katsella ilmaiseksi elokuvia kirjastokortillasi. Kirjautumiseen tarvitset myös pin-koodin. Pin-koodi on sama, jolla kirjaudutaan Satakirjastojen verkkokirjastoon. Cineast toimii älypuhelimella, tietokoneella tai television kautta. Elokuvan laina-aika on 48 tuntia. Kuukauden aikana voi lainata max. 10 elokuvaa. Lainarajat nollataan jokaisen kuukauden ensimmäisenä päivänä. Elokuvat palautuvat automaattisesti lainausajan päätyttyä. Cineastin löydät täältä.

Kysy lisää kirjastosta!

Tule tutustumaan arkea helpottavaan teknologiaan!

Esillä muistin, turvallisuuden, hyvinvoinnin, kuulon ja näön apuvälineitä. Funteeraamon esittelijä paikalla Kokemäen pääkirjastossa torstaina 22.8.2024 klo 14-18. Tervetuloa! Lisätietoja: https://satakunnanhyvinvointialue.fi/palvelut/ikaantyneet/kotona-asumisen-tukipalvelut/funteeraamo/

Kokemäen pääkirjastossa on käytössä omatoimikirjastojärjestelmä

Omatoimikirjasto on palvelu, jossa asiakas asioi tai oleilee kirjastossa itsenäisesti kirjaston palveluaikojen ulkopuolella.

Omatoimiaikana kirjaston lainauspuoli ja henkilökunta eivät ole käytettävissä. Lainaus ja palautus hoidetaan automaatilla ja varaukset ovat noudettavissa varausnumerolla. Omatoimiaikana voi myös käyttää lehtilukusalia.

Omatoimiaikana sisään kirjaudutaan ulko-oven vieressä olevalla kortinlukijalla. Kirjautumiseen tarvitaan kirjastokortti ja pin-koodi. Kirjastokortin omistaja on vastuussa siitä, että kirjastokortti tai pin-koodi eivät päädy ulkopuolisille. Jokainen asiakas kirjautuu omatoimikirjastoon henkilökohtaisesti ja on vastuussa omatoimikirjaston käytöstään. Asiointi perhekunnittain huoltajan kirjastokortilla on sallittua.

Omatoimikirjastosta poistuttaessa, asiakkaan on huolehdittava oven lukittautumisesta ja siitä, ettei avoimesta ovesta tule muita henkilöitä sisään. Kirjaston tiloissa on tallentavat kameravalvonnat. Omatoimikirjaston käyttösäännöt.

Tarkista ajantasaiset palvelu- ja omatoimiaukioloajat Satakirjastojen verkkokirjastosta ‘aukioloajat’-kohdasta ja valitsemalla pudotusvalikosta Kokemäen kirjasto.

Uusi E-kirjasto nyt käytettävissä

Kuntien yhteinen E-kirjasto tarjoaa e-kirjoja, äänikirjoja ja digilehtiä. Lataa E-kirjasto-sovellus puhelimellesi tai tabletillesi sovelluskaupasta. Sovellukseen rekisteröidytään ensimmäisellä kerralla vahvan tunnistautumisen avulla.

E-kirjastoon tulee aineistoja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. E- ja äänikirjan voi lainata käyttöönsä kahdeksi viikoksi, jonka jälkeen kirja palautuu automaattisesti. Kirjan voi myös itse palauttaa ennen laina-ajan päättymistä. Lehteä voi lukea kaksi tuntia kerrallaan. Lisätietoa E-kirjaston sivuilta.

Lukuoikeuksia on rajallinen määrä, joten suosituimpia aineistoja voi jonottaa varaamalla niitä. Aineistoja hankitaan jatkuvasti lisää, joten uutta luettavaa ja kuunneltavaa tulee viikoittain. Nyt käytössä oleva Ellibs-palvelu poistuu vähitellen käytöstä.

Tärkeää tietoa noudettavista varauksista

Kokemäen pääkirjasto on siirtynyt varausten omatoiminoutoon. Tämä tarkoittaa sitä, että noudettavat varaukset löytyvät kirjaston eteisestä ja asiakas voi noutaa ne sieltä itse. Varaukset löydät korkeasta valkoisesta kärrystä.

Oman varauksesi löydät varausnumeron avulla. Varausnumero näkyy saapumisilmoituksessa, jonka olet saanut tekstiviestinä tai sähköpostilla.

Etsi varaus, jonka välissä oleva numero täsmää oman varausnumerosi kanssa. Varausnumerosi pysyy aina samana.

Muista lainata varauksesi automaatilla tai asiakaspalvelussa! Pystyt lainaamaan vain oman varauksesi. Siksi on tärkeää tietää oma varausnumero.

Jos lainaat automaatilla, tarvitset nelinumeroisen pin-koodin. Samalla pin-koodilla kirjaudutaan Satakirjastojen verkkokirjastoon. Jos sinulla ei ole pin-koodia, saat sen kirjaston asiakaspalvelusta esittämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.

Henkilökunta auttaa tarvittaessa!

Mobiilikirjastokortti

Mobiilikortti mahdollistaa älypuhelimen käytön kirjastokorttina. Voit avata kirjastokortin tiedot puhelimen näytölle ja esittää viivakoodin suoraan näytöltä lainatessasi. Voit ottaa mobiilikortin käyttöösi Satakirjastojen verkkokirjastossa. Viivakoodi löytyy kohdasta “Oma tili” ja “Kirjastokortit”.

Lainattavat esineet (laina-aika 2 tai 4 viikkoa)

Skeittilaudat

Lainattavissa 5 kpl erikokoisia skeittilautoja. Laina-aika 2 viikkoa.

Skuutit

3 kpl SMX Recruit-skuutteja. Laina-aika 2 viikkoa.

Suojat

1 kpl kypärä, koko L/XL.
2 kpl lasten suojussettejä, sisältö: kypärä, 2 polvisuojaa, 2 rannesuojaa, 2 kyynärsuojaa. Laina-aika 2 viikkoa.

Liikuntavälineet

2 kpl 4 kg kahvakuulia, 2 kpl 6 kg kahvakuulia, 2 kpl 8 kg kahvakuulia
4 kpl voimistelukeppejä
3 kpl kävelysauvapareja
4 kpl jalkapalloja
3 kpl koripalloja
2 kpl rantalentopalloja
1 kpl frisbeegolfsetti
4 kpl pöytätennissettejä, sisältö: 2 mailaa ja 3 palloa
2 kpl petankkipelejä

laina-aika 2 viikkoa

Ukulelet

3 kpl Baton Rouge V-4C konserttiukuleleja, mukana suojakotelo ja viritysmittari. Laina-aika 4 viikkoa.

Roskapihdit

6 kpl roskapihtejä, pituus 90 cm. Laina-aika 2 viikkoa.

Satakirjastot-kassi

Lainattavia kirjakasseja. Laina-aika 4 viikkoa.

Tablettitietokoneet

iPadejä esim. e-lehtien lukemiseen kirjastossa. Huom! Tabletteja ei lainata kotiin.

Kokemäki-tuotteita myynnissä

Pääkirjastossa on myynnissä erilaisia Kokemäki-tuotteita:
collegepaita 45€, huppari 30€, juomapullo 5€, kangaskassi 5€, korvakorut 17€, käsineet 25€, led-taskulamppu 8€, lippis 20€, muistikirja 5€, pipo 15€, pyyhe 45€, reppu 20€, Teema-muki 20€, termosmuki 20€, tuubihuivi 10€, t-paita 20€, saippua 5€, Kokemäki-kortit 18,50€.

Lisäksi myynnissä Kokemäen historiateoksia: Joki ja sen väki 60€, Joki ja sen väki ll 50€, yhteishintaan 90€.

E-aineistot käytettävissä

E-kirjat ja e-äänikirjat

E-kirjat löytyvät Satakirjastojen yhteisestä e-kirjakokoelmasta. Siellä voit lukea romaaneja, tietokirjoja, tai lasten- ja nuortenkirjoja. Samasta palvelusta löytyy myös äänikirjat. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla sekä PIN-koodilla. E-kirjat ja e-äänikirjat löytyvät Ellibs-sivustolta.
Valtakunnallisen E-kirjaston avauksen myötä Ellibs-kokoelma poistuu vähitellen käytöstä.

Kuntien yhteinen E-kirjasto tarjoaa e-kirjoja, äänikirjoja ja digilehtiä. Lataa E-kirjasto -sovellus puhelimellesi tai tabletillesi sovelluskaupasta. Sovellukseen rekisteröidytään ensimmäisellä kerralla vahvan tunnistautumisen avulla.

E-lehdet

Satakunnan kansa ja useita kymmeniä muita kotimaisia sanomalehtiä ePress-palvelussa. Huom! Luettavissa vain kirjastossa. Sanomalehdet löydät täältä.

Kuntien yhteinen E-kirjasto tarjoaa digilehtiä. Lataa E-kirjasto -sovellus puhelimellesi tai tabletillesi sovelluskaupasta. Sovellukseen rekisteröidytään ensimmäisellä kerralla vahvan tunnistautumisen avulla.

Cineast-elokuvapalvelu

Cineast-elokuvapalvelussa voit katsella ilmaiseksi elokuvia kirjastokortillasi. Kirjautumiseen tarvitset myös pin-koodin. Pin-koodi on sama, jolla kirjaudutaan Satakirjastojen verkkokirjastoon. Cineast toimii älypuhelimella, tietokoneella tai television kautta. Elokuvan laina-aika on 48 tuntia. Kuukauden aikana voi lainata max. 10 elokuvaa. Lainarajat nollataan jokaisen kuukauden ensimmäisenä päivänä. Elokuvat palautuvat automaattisesti lainausajan päätyttyä. Cineastin löydät täältä.

Soitonopetusta

Rockway -soittokurssit palvelussa voi opetella mm. kitaran, pianon tai ukulelen soittoa. Pääset kursseihin kirjautumalla kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla. Rockway-palvelun löydät täältä.

Promentor-kielikurssit

Valikoima eri kielten verkkokursseja. Kurssin voi lainata kahdeksi viikoksi kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Kielikursseille pääset tästä.

 

Seuraa meitä somessa

Kokemäen kirjasto

Facebook kokemaenkaupunginkirjasto

Instagram kokemaenkirjasto

Kauvatsan kirjasto

Facebook Kauvatsan kirjasto