Varhaiskasvatus ja esiopetus

 

Ajankohtaista

Olemme siirtyneet käyttämään uutta CgiVesa ohjelmaa, jonka kautta huoltajat voivat hakea varhaiskasvatus- ja esikoulupaikkaa sekä seuraamaan niiden käsittelyä. Hoitoaikojen ilmoittaminen ja tulotietojen toimittaminen tehdään jatkossa Vesa-ohjelmalla.

Ulkopaikkakuntalaisia varhaiskasvatushakemusta tehdessään pyydetään olemaan suoraan yhteydessä varhaiskasvatuspäällikkö Tarja Kannistoon.

Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://kokemaki.cgivesa.fi

Palvelun käyttäminen edellyttää henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta.

 

Ohjelma otetaan käyttöön asteittain:

1.5.2024 alkaen huoltajat voivat tehdä varhaiskasvatushakemuksen sekä ilmoittaa tulotiedot Vesa-ohjelmaan.

Hoitoaikojen ilmoittaminen Vesa-ohjelmalla otetaan käyttöön myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Siihen asti hoitoajat ilmoitetaan nykyisen eAsiointi-palvelun kautta.

Vesa-asiointi huoltajan kirjautuminen 

 

Vesa-asioinnin ohje

Uuden hakemuksen tekeminen aloitetaan Perhe- sivun dokumentit välilehdeltä Toiminnot-valikosta.  Hakemus avataan täytettäväksi ”Uusi hakemus” -painikkeella.

Toiminto ”Uusi tuloselvitys” avaa uuden tuloselvityksen täytettäväksi.

 

 

Päätös varhaiskasvatuspaikasta ja paikan vastaanottaminen

Kun lapselle on Vesassa tehty varhaiskasvatuspäätös, muodostuu huoltajalle paikan vastaanottopyyntö. Vastaanottopyyntö tulee joko hyväksyä tai hylätä kahden viikon kuluessa.

 

Toimitettavat tuloselvitykset ja sopimus varhaiskasvatusajasta

Huoltaja tekee perheen tuloselvityksen Vesa-ohjelmassa kirjautumalla sinne omilla verkkopankkitunnuksillaan tai mobiilivarmenteella. Tuloselvityslomakkeella voi ilmoittaa hyväksyvänsä korkeimman maksun tai ilmoittaa tulotietonsa. Jos perhe haluaa asiakasmaksun määriteltävän tulotietojen mukaan, pitää tuloselvitykselle liittää myös sähköiset tositteet. Jos huoltaja ja hänen puolisonsa antavat suostumuksen tulotietojen tarkistamiseen Tulorekisteristä, palkkatietojen ja etuuksien osalta tulotietoja tai -tositteita ei tarvitse toimittaa. Tuloselvitys on palautettava aina, vaikka huoltaja ja hänen puolisonsa antavat suostumuksen tulotietojen tarkistamiseen Tulorekisteristä. Tositteita ei tarvitse tällöin toimittaa. Jos heillä tai lapsilla on muita tuloja, niiltä osin tiedot ja tositteet pitää toimittaa tuloselvityksellä.

Huoltaja ja hänen puolisonsa voivat antaa suostumuksen Tulorekisterin käyttöön
Vesa-järjestelmässä.