Kokemäenjoki

Kokemäenjoki saa alkunsa Sastamalan Liekovedestä ja se pujottelee läpi Huittisten, Kokemäen, Harjavallan, Nakkilan ja Ulvilan päätyen Poriin, jossa se laskee Selkämereen. Ainutlaatuisen Kokemäenjoesta tekee sen tarjoamat monipuoliset harrastusmahdollisuudet sekä kuvankauniit maisemat. Kokemäen kohdalla virratessaan joki on kenties kauneimmillaan.

Joella on merkittävä vaikutus paikallisten identiteettiin: sen rannoilla on kokoonnuttu yhteen ja nautittu luonnon rauhasta jo satojen vuosien ajan. Lisäksi joesta on hyödytty monin tavoin.

Kalastus

Joki on kalakannaltaan monipuolinen: tavoiteltuja saaliskaloja ovat muun muassa taimen, kirjolohi, kuha, hauki, ahven ja toutain. Suosittu kalastusmuoto on vetouistelu. Lukuisat mökkiläiset sekä paikalliset asukkaat kalastavat ahkerasti ja kesäisin kalastajat ovat joella tavallinen näky. Vesialue kuuluu Kokemäenjoen-Loimijoen yhtenäislupa-alueeseen.

Melonta ja veneily

Kokemäenjoki on suosittu melontakohde. Sitä pitkin onnistuvat niin lyhyet, muutaman kilometrin retket kuin pidemmät, useiden kymmenten kilometrien melontavaellukset. Kokemäellä on useampia tahoja, jotka vuokraavat kanootteja melojille.

Jo 1700-luvulla aloitettu joen perkaus ja voimalaitosten myöhemmin nostattama vedenpinta tarjoavat veneilyyn ja melontaan sopivat olosuhteet, eikä joessa oli pahoja koskipaikkoja.