Kokemäen kaupungin tiedote kuntalaisille koronavirukseen liittyen

Ajankohtaiset uutiset

http://www.ksthky.fi/hallinto/keski-satakunnan_terveydenhuollon_kuntayhtyman_palvelut_poikkeusoloissa.1210.news

Tiedote koronapandemiaan liittyen 5.5.2020

Tiedote koronapandemiaan liittyen

Kelan etäasiointipiste on avoinna 23.3.2020 alkaen ajanvarauksella

Nuorten tukitiimi auttaa poikkeusolojen aikana

Kokemäen tukipuhelin

Lapsiperheille suunnattu Pyydä apua -nappi

Epidemiaan varautuminen

Kokemäen kaupunki on päivittänyt varautumistaan epidemia-asioiden osalta voimassa olevien valtakunnallisten suosituksien mukaisesti. Tarpeen mukaan kaupunki on varautunut monin eri keinoin muun muassa kaupungin toimintojen uudelleen järjestelyyn.
Kaikki kaupungin lakisääteiset palvelut tullaan järjestämään koronavirustilanteesta huolimatta.
Tarpeettomien tartuntojen ehkäisemiseksi on ensisijaisen tärkeää, että kaikki Kokemäen kaupungin asukkaat kiinnittävät erityistä huomiota omaan toimintaansa.

Toiminta mahdollisessa tartuntatilanteessa

Mikäli kaupungin asukkaalla on lieviäkin ylähengitystieinfektion oireita (kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut), tulee kaupunkilaisen jäädä kotiin työstä, kokouksesta tai muusta toiminnasta. Jos vakavampia oireita ilmenee tai henkilö kuuluu riskiryhmään, tulee hänen olla välittömästi yhteydessä omaan terveyskeskukseen puhelimitse.

Karanteeniin asetettujen henkilöiden auttaminen

Kokemäen kaupunki on varautunut tartuntatautitilanteessa tarjoamaan karanteeniin joutuneelle henkilölle karanteeniasunnon. Karanteeniasunnot on tarkoitettu sellaisiin tilanteisiin, joissa muut samassa taloudessa asuvat eivät ole vielä altistuneet koronatartunnalle. Tarvittaessa kaupunki on varautunut auttamaan karanteeniin asetettuja kuntalaisia ruokaostoksien hankkimisessa. Ikäihmisten palveluneuvonnan puhelinnumerosta saa neuvontaa, ohjausta ja tarvittaessa apua esimerkiksi ateriapalveluiden, kauppapalveluiden ja kotihoidon järjestämiseen. Puhelinnumero on 040 488 6295 ja puhelinnumero on avoinna klo 9.00-15.00.

Kaupungin työntekijät

Kokemäen kaupungin työntekijöitä on informoitu koronaviruksen aiheuttamista varotoimenpiteistä. Työntekijöitä on ohjeistettu muun muassa matkustusrajoituksista. Samoin kaikki kokoukset sekä koulutukset Kokemäen kaupungin ulkopuolella on peruttu tai uudelleen järjestetty etäyhteydellä. Etäyhteydessä kokouksien pitämistä suositellaan. Etätyönmahdollisuuksia selvitetään työntekijöiden kanssa mahdollisuuksien mukaan.

Muutoksia kaupungin toiminnassa

Kaupungin virasto
Kaupunginvirasto on suljettuna toistaiseksi. Tapaamiset virastoon tai käynti Kelan etäpalvelupisteeseen tulee sopia etukäteen. Kelan etäpalvelupisteen käynnin voit varata numerosta: 040 488 6111

Perusturvan palvelut
Henrikinhovissa on vierailukielto toistaiseksi. Henrikinhovissa järjestettävät intervallijaksot priorisoidaan tarpeen mukaan. Vanhusten päivätoiminta on myös keskeytetty toistaiseksi.

Kylvetyspalvelut järjestetään pääsääntöisesti asiakkaiden kotona. Niiden asiakkaiden osalta, joilla ei ole tarvittavia kylpytiloja kotonaan, kylvetyspalvelu järjestetään kodin ulkopuolella. Kylvetyspalveluiden paikka on siirretty palvelukeskus Henrikinhovilta työ- ja päivätoimintakeskus Hovipajaan.

Hovipajan, Kumun ja Nuorten Kumun päivätoimintakeskukset ovat suljettuina toistaiseksi.

Kokemäen kaupungin ikäihmisten (+70 v.) palveluneuvonnan puhelinnumero on 040 488 6295. Puhelinnumero on avoinna klo 9.00-15.00. Ikäihmisten palveluneuvonnan puhelinnumerosta saa neuvontaa, ohjausta ja tarvittaessa apua esimerkiksi ateriapalveluiden, kauppapalveluiden ja kotihoidon järjestämiseen. Palvelunumeroon voivat soittaa kaikki Kokemäen alueella asuvat ikääntyneet ja heidän omaisensa.

Sivistyspalvelut
Peruskoulut ovat siirtyneet takaisin lähiopetukseen 14.5.2020 alkaen. Kokemäen lukiossa jatketaan etäopetusta tämän lukuvuoden loppuun asti.

Uimahalli avataan 1.8.2020. Kokemäen kaupungin kirjasto avataan 1.6.2020 alkaen, mutta kirjastossa toimii siihen asti varaa ja nouda -palvelu. Kansalaisopisto on suljettu kevätkauden 2020.

Nuorisotilat ovat suljettu toistaiseksi. Nuorten tukitiimin saat tästä huolimatta kiinni. Lisää tietoa nuorten tukitiimistä saat tästä.

Työllisyyspalvelut
Työllisyyspalvelut sekä kaupungin kierrätyskeskus avataan 1.6.2020.

Kokemäen kaupunki seuraa tilannetta aktiivisesti ja ilmoittaa mahdollisista muutoksista tilanteeseen.