Kokemäen kaupungin tiedote kuntalaisille koronavirukseen liittyen

Koronarokotus

Kessoten alueella koronarokotuksen voi tällä hetkellä varata:
 • ajan voivat varata nyt kaikki 16 vuotta täyttäneet Kessoten alueella asuvat/terveyskeskusvalinnan tehneet
 • ajanvaraus netissä https://secure.vihta.com/public-ng/kessote/
 • ajanvaraus puhelimitse ark. klo 8.00-10.00, puh. 02 677 3930
 • Huom! uudet koronarokotukset on keskitetty Eurajoen ja Kokemäen terveysasemille
 • MUISTA!
  • Tule rokotukseen vain terveenä ja varatulle ajalle
  • Käytä kasvomaskia
  • Desinfioi kädet saapuessa ja poistuessa
  • Säilytä turvavälit (2 m) muihin odottaessasi
  • Ota mukaan Kela-kortti ja ota se esille odottaessasi
  • Pukeudu siten, että olkavartesi paljastuu helposti
  • Rokotuksen jälkeen seuranta-aika 15min
  • Lataa Koronavilkku puhelimeesi

Lisätietoja Kessoten koronarokotuksista sekä lista koronavirustartunnalle altistavista sairauksista täältä.

Ajankohtaiset suositukset

Satakunnan koronavirustilannearvio ja voimassaolevat satakuntalaisia koskevat suositukset päivittyvät Satasairaalan sivulle Koronavirus (Covid-19) torstaisin n. klo 17.

Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymän sivulla on tietoa kuntayhtymän palveluista ja ohjeita koronavirukseen liittyen.

Avi purkaa koronarajoitteita: Satakunnassa voi 1.6.2021 alkaen pitää yleisötilaisuuksia sisällä ja ulkona ilman henkilörajausta

 • Lounais-Suomen aluehallintovirasto kumoaa aiemman päätöksensä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamisesta Satakunnan kuntien alueella 26.5.-8.6. Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää sisä- ja ulkotiloissa terveysturvallisesti ilman henkilömäärärajausta 1.6.2021 alkaen.
 • Tapahtumien ja tilaisuuksien järjestäminen edellyttää kuitenkin, että niiden turvallisuus voidaan varmistaa noudattaen tartuntatautilaissa säädettyjä turvallisuusvelvoitteita sekä opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n antamaa ohjetta turvallisista etäisyyksistä ja hygieniajärjestelyistä.
 • STM suosittaa, että myös perustason alueissa jatketaan edelleen epidemian aikaan omaksuttuja käytäntöjä koskien käsi- ja hengitystiehygieniaa, kasvomaskin käyttöä, sosiaalisia etäisyyksiä ja muiden huomioon ottamista.

Julkiset tilat

Kaikissa kaupungin tiloissa suositellaan vahvasti maskin käyttöä. Tiloissa tulee huomioida voimassa oleva hygieniaohjeistus sekä henkilöiden väliset turvavälit.

Kirjastot pysyvät auki, mutta kirjastossa suositellaan mahdollisimman pikaista asiointia. Kirjaston lukusalit ja näyttelytilat avataan koronarajoituksin.

Kierrätyskeskus aukioloajat näet täältä Kierrätyskeskuksen aukioloajat

Nuorisotilat pysyvät suljettuina elokuuhun asti.

Uimahallissa koululaisuinnit jatkuvat normaalisti. Uimahallin aukioloajat näet täältä Uimahallin aukioloajat touko-kesäkuussa

Työllisyyspalveluiden asiakaspalvelupiste aukioloajat näet täältä työllisyyspalvelut

Maskisuositus

Maskien laajaa käyttöä Satakunnassa suositellaan edelleen. Suositus koskee kaikkia yli 12-vuotiaita Satakunnan alueen asukkaita sekä lisäksi seuraavia ryhmiä:

 • alle 12 –vuotiaita oppilaita siltä osin, kun koulussa on ns. yhteisluokkia, joissa 12-vuotiaiden kanssa samassa tilassa opiskelee nuorempia oppilaita.
 • alle 12-vuotiaita kuljetusoppilaita, mikäli heidän kanssaan samassa kuljetuksessa 12-vuotiaita tai vanhempia oppilaita.

Suositus on voimassa ainakin 25.6.2021 asti, asiaa tarkastellaan uudelleen ennen juhannusta pidettävässä kokouksessa.

Suositus harrastustoimintaan

 • Aikuisten harrastustoiminta:
  • Aikuisten ulkotiloissa toteutettava normaali ryhmäharrastaminen sekä ottelutoiminta sallittiin 31.5.2021 alkaen.
  • sisäharrastuksia voidaan järjestää terveysturvallisesti. Maskien käyttöä suositellaan, kun se on mahdollista.

   

  Lasten ja nuorten harrastustoiminta:

  • lapset ja nuoret voivat harjoitella ja kilpailla lajinomaisesti ilman turvaväliä sekä sisällä että ulkona. Ulkona tapahtuvaa harrastamista on hyvä suosia. Paikalla olevien vanhempien tai saattajien tulisi noudattaa voimassa olevia turvaohjeita.

Kansalaisopiston ryhmämuotoiset kurssit  pidetään keskeytettynä lopun kevätlukukauden ajan. Yksilöopetus jatkuu normaalisti 29.3.2021 alkaen hygieniaohjeistus huomioiden.

Myös yksityisten toimijoiden suositellaan noudattavan suosituksia.

Voimailijoiden kuntosali on avoinna koronarajoituksin.

Kaupungin työntekijät

 • ATTR suosittelee, että Satakunnassa sovelletaan valtioneuvoston ohjeistoa etätyöstä niin laajalti kuin mahdollista, eli
  • sekä julkisen sektorin että yksityisten työnantajien työntekijät työskentelevät etätyössä mahdollisimman laajasti, jos työtehtävät sen mahdollistavat
  • työpaikoilla edistetään työjärjestelyitä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä.

Henkilökuntaa on ohjeistettu maskien tai visiirien käyttämiseen työtehtävissä, joissa turvavälien pitäminen ei ole mahdollista.

Varhaiskasvatus ja perusopetus

 Päiväkotien ja perusopetuksen henkilökunta käyttää työssään maskeja tai visiirejä. Maskisuositus koskee myös seuraavia ikäryhmiä:
-Esiopetuksen ja varhaiskasvatuksen kohdalla ATTR suosittelee huolehtimaan, että varhaiskasvatusryhmien välillä ei synny kontakteja.

Kokemäen kaupunki jakaa hengityssuojaimia vähävaraisille kaupunkilaisille

Kokemäen kaupunki jakaa kaupunkilaisille maksuttomia hengityssuojaimia kaupunginviraston aulassa osoitteessa Tulkkilantie 2, Kokemäki. Hengityssuojaimia on saatavilla arkipäivisin viraston aukioloaikoina (kello 9-15) ja ne on tarkoitettu kokemäkeläisille, jotka eivät muutoin oman taloudellisen tilanteensa vuoksi kykenisi hengityssuojaimia hankkimaan.

Satakunnassa hengityssuojaimia on suositeltu käytettäväksi laajalti tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen ei ole mahdollista. Samoin henkilöitä, joilla on epäilys koronavirustartunnasta ja joka odottaa testitulosten valmistumista suositellaan maskin käyttöön tilanteissa, joissa on heidän on välttämätöntä liikkua kodin ulkopuolella.  Ajankohtaiset suositukset löytyvät THL:n verkkosivuilta, joihin pääset tästä linkistä.

Epidemiaan varautuminen

Kokemäen kaupunki on päivittänyt varautumistaan epidemia-asioiden osalta voimassa olevien valtakunnallisten suosituksien mukaisesti. Tarpeen mukaan kaupunki on varautunut monin eri keinoin muun muassa kaupungin toimintojen uudelleen järjestelyyn.
Kaikki kaupungin lakisääteiset palvelut tullaan järjestämään koronavirustilanteesta huolimatta.
Tarpeettomien tartuntojen ehkäisemiseksi on ensisijaisen tärkeää, että kaikki Kokemäen kaupungin asukkaat kiinnittävät erityistä huomiota omaan toimintaansa.

Toiminta mahdollisessa tartuntatilanteessa

Mikäli kaupungin asukkaalla on lieviäkin ylähengitystieinfektion oireita (kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut), tulee kaupunkilaisen jäädä kotiin työstä, kokouksesta tai muusta toiminnasta. Jos vakavampia oireita ilmenee tai henkilö kuuluu riskiryhmään, tulee hänen olla välittömästi yhteydessä omaan terveyskeskukseen puhelimitse.

Karanteeniin asetettujen henkilöiden auttaminen

Kokemäen kaupunki on varautunut tartuntatautitilanteessa tarjoamaan karanteeniin joutuneelle henkilölle karanteeniasunnon. Karanteeniasunnot on tarkoitettu sellaisiin tilanteisiin, joissa muut samassa taloudessa asuvat eivät ole vielä altistuneet koronatartunnalle. Tarvittaessa kaupunki on varautunut auttamaan karanteeniin asetettuja kuntalaisia ruokaostoksien hankkimisessa. Ikäihmisten palveluneuvonnan puhelinnumerosta saa neuvontaa, ohjausta ja tarvittaessa apua esimerkiksi ateriapalveluiden, kauppapalveluiden ja kotihoidon järjestämiseen. Puhelinnumero on 040 488 6295 ja puhelinnumero on avoinna klo 9.00-15.00.

 

Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymän ajankohtaiset koronatiedotteet löytyvät täältä. 

Lapsiperheille suunnattu kanava, jossa perhe voi pyytää apua, löytyy täältä.