Puurijärven ja Isonsuon kansallispuisto

Puurijärven ja Isonsuon kansallispuisto lepää keskellä arvokasta satakuntalaista kulttuurimaisemaa Kokemäellä. Puiston erityispiirteisiin kuuluu kosteikkojen houkuttelema linnusto. 

Kansallispuiston lintutorni on yksi pohjoismaiden suurimpia
Kansallispuiston lintutorni on yksi pohjoismaiden suurimpia
Kuva: Antti Ketola

Kokemäelle vuonna 1993 perustettu Puurijärvi-Isosuon kansallispuisto on monipuolinen retkikohde. Metsähallituksen hoitama ja hallinnoima alue on monella tapaa ainutlaatuinen, sillä sen vesistö muodostaa harvinaisen lintukosteikkoalueen. Puurijärvi-Isosuo tarjoaa siis mainiot olosuhteet arjessa levähtämiseen paitsi meille ihmisille myös linnuille.

– Alue on tuttu harvinaisista lajeista kiinnostuneille, mutta satapäiset lintuparvet ovat henkeäsalpaava näky myös aloittelevalle retkeilijälle, Tukesin kuluttajaturvallisuusasiain neuvottelutoimikunnan jäsen Sirpa Ellä kertoo.

Puistossa on tehty Suomen mittapuulla merkittäviä kunnostustoimia. Luonnon lisäksi myös lintutornia ja pitkospuita huolletaan aktiivisesti.

Hyvinvointia ja mausteita kaikille aisteille

Kävijätutkimuksen mukaan Puurijärvi-Isosuon vierailijoille mieluisinta antia ovat linnut, rantaniittyjen eläimet ja upeat maisemat. Alueen reitit sopivat jopa perheen pienimmille, sillä parkkipaikalta Pohjoismaiden suurimpiin kuuluvalle lintutornille on matkaa vain kilometri ja maasto on helppokulkuista.  Lisäksi kansallispuisto on erinomaisten kulkuyhteyksien varrella.

Puurijärven ja Isonsuon kansallispuiston suomaisema
Puurijärven ja Isonsuon kansallispuiston suomaisema
Kuva: Veijo Pruuki

Vierailu kansallispuistoissa kannattaa monella tapaa – luonnossa liikkuminen on hyväksi niin mielelle kuin kehollekin. Puurijärvi-Isosuon alueella voi geokätköillä, patikoida ja nauttia kesäisestä luonnosta yhdessä koko perheen kanssa.

Läheltä löytyy myös kiva kesäkahvila. Samalla kannattaa tutustua Kokemäen muihin harrastusmahdollisuuksiin ja monipuolisiin palveluihin. Pakkaa siis kiikarit ja eväät reppuun ja suuntaa Kokemäelle!

Lisätietoja kansallispuistosta löydät täältä.