Retkeily- ja ulkoilureitit

Hiipireitti ja Pikkulaavu

Hiipireitti on Kokemäen Pitkäjärveltä Harjavallan Hiittenharjulle johtava reitti (talvisin hiihtoreitti). Reitin varrelle on sijoitettu kattavasti opasteita, ja se kulkee Pitkäjärveltä, Pikkulaavun, Palojärven, Järilänharjun majan ja Harjavallan Ladun kodan kautta Hiitteenharjulle.

Reitti starttaa Pitkäjärven vapaa-aikakeskukselta (Urheilutie 15) ja jatkuu aina Hiittenharjun virkistysalueelle asti (Hiittenharjuntie 3). Pikkulaavun löydät heti reitin alkupäästä, noin kilometrin päästä Pitkäjärvestä. Palojärven laavu sijaitsee Peipohjassa historiallisen Huovintien varressa. Hiipireitin puolivälissä tauon voi pitää Järilänharjun majalla, ja reitti päättyy Hiittenharjun kotalaavulle. Hiipireitin pituus yhteen suuntaan on noin 15 kilometriä.

Pikkulaavu (laavu, wc, polttopuut) sijaitsee noin 1 km:n päässä Pitkäjärven vapaa-aikakeskukselta.

Reitin kartan löydät täältä: Retkeilyreitit Pitkäjärvi-Hiittenharju

Pururadat

Järilänvuori
1–4 km:n mittainen valaistu reitti

Kauvatsan urheilukentän maasto
1,5 km:n mittainen valaistu reitti

Pitkäjärven vapaa-aikakeskus
1,5 km:n mittainen valaistu reitti

Tulkkilan liikuntapuiston pururata
Noin 1 km:n mittainen valaistu reitti

Puurijärven ja Isonsuon kansallispuisto

Vuonna 1993 perustetusta kansallispuistosta avautuu ainutlaatuinen luonnonmaisema, joka soveltuu erinomaisesti luontoharrastajien retkikohteeksi. Yttiläntie 981:stä pääsee polkua pitkin Kärjenkallion lintutornille, joka on yksi Pohjoismaiden korkeimmista. Opastukset kansallispuistoon löytyvät Kauvatsan Yttiläntien kautta.

Kansallispuisto on lintuharrastajien suosiossa, sillä järvi tunnetaan maamme runsaslintuisimpana. Alueella on useita koko perheelle sopivia reittivaihtoehtoja ja nähtävää riittää ympäri vuoden.

Kulkuyhteydet, kartat ja lisätietoa löydät täältä.