Maisemat ja nähtävyydet

Jokimaisema, upeat järvet ja historian lehtien havina kutsuvat Kokemäellä vierailevan seikkailemaan! Meiltä löytyy tekemistä, näkemistä ja kokemista kaikille.

Henkeäsalpaavan kaunista

Kokemäen maisemat eivät jätä ketään kylmäksi. Puurijärven ja Isonsuon kansallispuisto on henkeäsalpaavan kaunis ja etenkin lituharrastajien suosiossa. Kansallispuisto sopii erinomaisesti myös perheen pienimmille seikkailijoille. Vuodenaikojen mukana muuttuva jokimaisema taas innostaa niin paikalliset kuin kaupungissa vierailevatkin ikuistamaan upeat maisemat valokuviksi. Pienet ja ainutlaatuiset kylät kutsuvat nauttimaan uniikista maalaistunnelmasta moderneja mukavuuksia unohtamatta!

Historiaa monella aikatasolla

Kokemäen eletty historia ulottuu arkeologisten löydösten perusteella jopa 7000 vuoden taa. Koko alue on ollut Suomessa niin taloudellisesti kuin kulttuurisesti merkittävää ja Kokemäki toimi keskiajalla historiallisen Satakunnan hallinnollisena keskuksena. Kokemäen historiaan voit tutustua vierailemalla esimerkiksi Käräjämäellä, jossa on mahdollista tutustua jopa kahteen esihistorialliseen aikatasoon. Menneisiin vuosisatoihin pääsee kurkistamaan myös esimerkiksi Pyhän Marian kirkon sakaristossa, joka on rakennettu 1500-luvulla. Lähihistoriasta muistuttavat taas E. N. Setälän muistomerkki sekä keskustassa sijaitseva museosilta.