Kesäaikaan 13.5.–31.8.2024 Kokemäen kaupungin verkkosivulla järjestetty Kylät ja joki -kuvakilpailu on edennyt yleisöäänestykseen. Yleisöäänestys on avoinna sunnuntaihin 27. lokakuuta asti. Eniten ääniä saaneen valokuvan kuvaaja voittaa Kokemäki-aiheisen tuotepalkinnon.

Kokemäen kaupunki halusi toista kertaa järjestettävällä kuvakilpailulla tuoda esiin Kokemäkeä asukkaiden ja vierailijoiden silmin sekä saada erityisesti Kokemäen lukuisten kylien kauniita maisemia laajemminkin ihailtavaksi. Kuvakilpailuun saivat kesän aikana osallistua niin kokemäkeläiset kuin kesäasukkaat tai kaupungissa vierailevatkin.  Osallistuvan kuvan oli määrä tuoda esiin Kokemäen kyliä tai/ja jokimaisemaa.

Kuvakilpailuun lähetettiin 35 kuvaa, joista kaupungin markkinointityöryhmä valitsi 10 kuvaa yleisöäänestykseen

– Oli hienoa huomata, miten moni osallistuja lähetti useamman kuvan kilpailuun. Markkinointityöryhmän esiraatina toimiminen ei ollut helpoimmasta päästä, sillä kaikki kuvat olivat valloittavia. Painotimme valinnoissa kuitenkin mahdollisimman monen kuvaajan osallistamista yleisöäänestykseen kylät ja joki -teeman rinnalla, perustelee kaupungin hallintojohtaja Katja Törrönen.

Kaikkia kilpailuun lähetettyjä kuvia hyödynnetään Kokemäen kaupungin markkinoinnissa ja viestinnässä. Kilpailun sääntöjen mukaisesti tekijänoikeus säilyy kuitenkin kuvaajalla.

– Ainakin verkkosivu-uudistus on käsillä, jonka ilmeessä ja sisällöissä saamme näilläkin kuvilla tuotua esiin Kokemäen kauneutta, jatkaa markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Suvi Salmi.

Näin äänestät suosikkikuvaasi:

Kuvakilpailun yleisöäänestys on käynnissä sunnuntaihin 27. lokakuuta 2024 kello 23:59 asti. Voit äänestää suosikkikuvaasi verkkolomakkeella tästä linkistä: https://link.webropol.com/s/kylat-ja-joki-aanestys-2024

Näistä kuvista äänestetään:

1 . Peilityyni Pälpälä

Tyynen jokimaiseman takana metsää.
Kuvaaja:
Minna Alanko
Kuvan tarina:
Kuva on otettu koirien kanssa lenkillä eräänä kesäisenä päivänä. Sieluni lepää tässä maisemassa.

2. Elokuun ilta

Jokimaisema kuvattu puistikon reunustamana.
Kuvaaja: Sanna Pitkäniemi-Toroska
Kuvan tarina: Loppukesän sumuiset pellot ja Kyttälän vanha kyläkoulu

3. Kokemäen joen varrelta 

Lähikuva valkoisista kukista. Taustalla näkyy jokimaisemaa ja kerrostaloja.
Kokemäen joen varrelta
Kuvaaja:
Katja Ylinen

4. Tulkkila

Taustalla näkyy Tulkkilan vesitorni Tulkkilan vanhan puukoulun takana.
Kuvaaja: Sofia Akkanen

5. Tulkkilaa riukuaidan takaa 

Puuaidan takaa näkyy kaukana Kokemäen kirkontorni ja Tulkkilan kylää.
Kuvaaja: Paavo Valtanen
Kuvan tarina: Kuva Pyhän Henrikin kappelin pihalla olevan riukuaidan takaa Tulkkilan raitille ja taustalla 1700-luvulla rakennetun Kustaa III kirkon torni. Kappelin puiston korjaustyön yhteydessä joen törmälle rakennettu perinteinen riukuaita ja portti joelle tuo kuvaan maalaismaiseman havinaa.

6. Melontaretki Kokemäeltä Harjavaltaan

Tyynen Kokemäenjoen maisemaa illan hämärtyessä.
Kuvaaja: Riina-Eveliina Rosenqvist
Kuvan tarina: Kuva otettu elokuun alkupuolella melontaretkellä. Tämä otettu Kuurolan kohdilla, kun aurinko oli laskemassa muille maille.

7. Vanhan sillan vieressä

Kaksi koiraa makaa nurmikolla kivisillan vieressä.
Kuvaaja: Maija Rajala
Kuvan tarina: Ollessani Olkan ja Unelman kanssa lenkillä, tytöt huilasi nurmikolla.

8. Öinen joki 

Tyyni jokimaisema pimenevässä illassa.
Kuvaaja: Niina Vihervaara
Kuvan tarina: Yhdessä ystävien kanssa vietetty vauhdikas viikonloppu kesäisien kilpailulajien siivittämänä päättyi rauhallisen ja kauniin Kokemäenjoen rannalla saapuneeseen auringonlaskuun.

9. Säpilän riippusilta

Puinen riippusilta joen yllä auringonlaskussa.
Kuvaaja: Anne Rosenqvist
Kuvan tarina: Säpilän riippusilta kauniissa ilta-auringossa.

10. Syksyinen huippuhetki Kokemäenjoella

Puulaituri joella rantapuiden reunustamana.
Kuvaaja: Pekka Teini
Kuvan tarina: Lokakuinen iltapäivä oli sateinen ja melko tuulinen. Sääksjärven päällä oli tummaa pilveä ja siellä satoi selvästikin rankasti. Äkkiä tuuli tyyntyi, aurinko tuli pilven takaa ja joenpinta on hetken täysin “pläkä”. Tuosta hetkestä kuva. Kuvanottohetkestä ei kulunut kuin viisi minuuttia, niin myräkkä siirtyi järveltä Säpilänniemen päälle.

Voit siirtyä äänestämään tästä!