Ilmakuva Kokemäen kaupungin keskusta-alueesta

Joko olet viettänyt staycationin Kokemäellä? Tänä kesänä on sen aika.

Staycation on yhdistelmä englanninkielen sanoista stay (jäädä) ja vacation (loma). Ideana on nähdä kotikaupunki tai lähiseutu uusin silmin turistin näkökulmasta. Heittäydy seikkailuun viettäen yllätyksellinen ja unohtumaton lomapäivä modernissa maaseutukaupungissa, josta löytyy jokaiselle jotakin.

Onnistuneen loman puitteet

Matkailijoille Kokemäeltä löytyy runsain määrin majoitusvaihtoehtoja. Omaa rauhaa arvostavat voivat yöpyä luonnon rauhassa sijaitsevissa vuokramajoituksissa tai vaikka matkailuvaunuilemassa SF-Caravan Pitkäjärvellä. Lähtökohtaisesti staycation mielletään hotellilomaksi, jolloin toimivia ratkaisuja kannattaa etsiä myös Ali-Ketolan tilalta, Anttilan tilan Kartano Hostelilta tai Hotelli Kokemäen Seurahuoneelta.

Leposijan lisäksi oleellinen osa kaupunkilomaa on herkuttelu. Kun nälkä yllättää, Kokemäki ei petä – etenkään, kun viehättävät kesäkahvilat lisäävät lomakaudella valinnanvaraa. Nostalginen Muuntamokahvila, keskellä vuolaasti virtaavaa Kokemäenjokea sijaitseva Vitikkalan saaren jokikahvila ja liikekeskuksesta löytyvä Moccapala kutsuvat nauttimaan hetkestä. Kun mielessä on taltuttaa isompaa nälkää lounaan tai illallisen merkeissä, kannattaa vilkaista Ravintola Vanha Sillan, Pizzeria Beldan, terassiravintola Werannan ja Kokemäen Grilli-Cityn ruokalistat.

Kukkapenkki Kokemäen liikekeskuksen edustalla.
Hae tuoreet pullakahvit ja kotiinviemiset mukaasi liikekeskuksesta.

Paikalliset tuliaiset ja mieleenpainuvat kulttuurielämykset

Tiesitkö, että jokikaupungista löytyy sekä monipuolisia päivittäispalveluita että korkealaatuisia erikoisliikkeitä? Paikallislomalta viemisiä voit löytää Vanhan Juustolan uumenista avautuvasta käsityöläisten myyntinäyttelystä, lifestyleputiikki Sandrasta sekä luonnonkosmetiikkaakin myyvästä MiLanka Craftista.

Marjaisia kesätuotteita etsiessäsi suuntaa Anttilan tilamyymälään tai Viljasen mansikkatilalle. Kokemäellä on mansikanmakuinen kesä taattu, sillä kaupunki kuuluu Suomen suurimpien mansikantuottajien piiriin. Nappaa marjojen kaveriksi kattilaan vielä paikallisesti tuotettu perunajauho, niin kesäinen marjakiisseli on jo lähes valmis! Sinin tehtaanmyymälän tuliaisilla varmistat, että mökki ja koti kiiltävät.

Onnistuneen staycationin ohjelmasta ei sovi unohtaa kulttuuria. Kokemäellä historian havinaa tarjoavat opastukset tiistaisin Maatalousmuseolla, keskiviikkoisin Pyhän Henrikin kappelilla ja torstaisin Ulkomuseolla. Kokemäellä on jatkuvasti koettavissa lukuisten rakennusten, palvelujen ja kulttuuriympäristöjen kokonaisuus, joihin liittyen kesätiistaisin kuullaan paikallisten talojen tarinoita historiasta nykypäivään viikoittain vaihtuvissa kohteissa.

Rentoa rullailua tai vauhdin hurmaa

Herkuttelujen, shoppailun ja kulttuurikokemusten seurauksena voi pää olla jo pyörällä, mutta mitä onkaan lomapäivä ilman aktiviteettia? Ota avuksesi to do -lista, sillä Kokemäeltähän ei tekeminen lopu.

To do in Kokemäki:

  1. Puttaus Pitkäjärven Golf Akatemialla
  2. Kaupunkipyöräily Säpilän riippusillalle
  3. Luontoretki Hiipireitillä
  4. Kesäpiknik ja uinti Pälpälän uimarannalla
  5. Tuohitorin kirppiskierros
  6. Auringonlasku Puurijärven lintutornilla
  7. Kauvatsa-päivän toritapahtuma
  8. Karting-ajo Kokemäen kartingradalla
  9. Frisbeegolf kierros Pitkäjärvellä
  10. Kannustaminen Kokemäen Kova-Väki urheiluseuran pelissä
Kaksi mikroautoilijaa ajavat kilpaa Kokemäen kartingradalla.
Vauhdin hurmaan pääsee Kokemäen kartingradalla.

Tilaa Kesäelämää-lehti kotiin

Lehden tilaukseen pääset täältä.