Save the date – Kokemäen koulukeskuksessa järjestetään hyvinvointimessut lauantaina 14. lokakuuta. Kolmen tunnin messut kokoavat yhteen laajan kattauksen psyykkistä, fyysistä ja sosiaalista hyvinvointia edistäviä toimijoita. Ohjelmassa on myös ylemmän erityistason psyko- ja perheterapeutti Pia Penttalan yleisöluento, joka tunnetaan myös Supernanny Suomi -televisiosarjasta.

”Tervetuloa hyvinvointimessuille lokakuussa!”, toivottavat vs. sivistys- ja hyvinvointijohtaja Päivi Vuori (vas.) ja vs. hyvinvointipäällikkö Sanni Kankaanpää.

Kokemäen koulukeskus täyttyy lokakuun toisena lauantaina hyvinvoinnista, kun hyvinvointimessuja vietetään kello 12–15. Tapahtuma on sekä messuvieraille että hyvinvointialan toimijoille maksuton.

Messuilla esittäytyy niin paikallisia hyvinvointialan yhdistyksiä ja yrityksiä kuin Kokemäen kaupungin nuoriso-, liikunta- ja hyvinvointipalveluitakin.

”Yleisöluennon lisäksi luvassa on pientä ohjelmaakin eri ikäisille. Suunnitteilla on esimerkiksi puristusvoiman mittausta, lasten temppurataa sekä kevyttä taukojumppaa. Pelastuskalustoa on myös näytillä piha-alueella. Kannattaa tulla paikan päälle näkemään ja etsimään omaan arkeen sopivia toimintoja oman hyvinvoinnin edistämiseksi”, kannustaa Kokemäen kaupungin vs. hyvinvointipäällikkö Sanni Kankaanpää.

Hyvinvointialan toimijoita on ilmoittautunut messuille jo yli 20. Koulukeskuksen tilat antavat hyvät puitteet messukartan suunnitteluun.

Paikallisia hyvinvointialan toimijoita on ilmoittautunut mukaan jo reilusti yli kaksikymmentä. Näytteilleasettajia pyydetään ilmoittautumaan verkkolomakkeella torstaihin 31. elokuuta mennessä.

”Kokemäen kaupungin strategiassa isona painopistealueena on kuntalaisten hyvinvoinnin edistäminen ja näillä messuilla haluammekin antaa mahdollisuuden myös kolmannen sektorin toimijoille tuoda omaa toimintaa näkyväksi tarjoamalla maksuttoman pöytäpaikan tai luokkatilan messualueelta”, Sanni kertoo.

Yksi liikkuu, toinen juttelee ja kolmas tekee muuta

Hyvinvointimessujen suunnittelussa on haluttu ottaa laajasti huomioon hyvinvoinnin eri sektorit.

”Hyvinvointi ei ole yksioikoista, sillä toisille hyvinvointi tulee liikunnasta ja toisille sosiaalisista kanssakäymisistä. Odotankin, että tapahtuma kokoaa monipuolisesti yhteen eri osa-alueet, jolloin messuvieras pääsee yhdellä katsauksella tutustumaan mahdollisuuksiin”, Sanni toivoo.

Sijaintina Kokemäen koulukeskus tarjoaa oivat puitteet hyvinvointimessuille.

”Tänne on helppo tulla ja vieressä on isot parkkitilat. Sisäpihaa tullaan hyödyntämään sään salliessa ainakin buffetiin ja kalustoesittelyyn”, Sanni suunnittelee.

”Jännitämme auditorion kapasiteetin riittävyyttä, sillä valtakunnallisesti tunnettu Penttala vetää varmasti väkeä”, Sanni naurahtaa.

 

Kokemäen hyvinvointimessut
  • lauantaina 14. lokakuuta
  • kello 12–15
  • Kokemäen koulukeskusessa (os. Tulkkilantie 9 b)
  • avoin ja maksuton tapahtuma