Liikunta ja harrastukset ovat luonnollinen osa kokemäkeläistä arkea. Tästä pitävät huolen niin Kokemäen kaupungin tarjoamat liikuntapalvelut, Kokemäen kansalaisopiston kurssitarjonta kuin monipuolinen ja vireä yhdistystoimintakin. Tutustu juuri ilmestyneen harrastekalenterin valikoimaan ja sukella mukaan sinun arkeesi sopivaan harrastustoimintaan!

Liikunnanohjaajat pelaavat sählyä ja sulkapalloa sisällä Tulkkila-salissa.
”Tervetuloa liikkumaan!”, hihkaisevat Kokemäen kaupungin liikunnanohjaajat Annika Godin ja Paula Järvi yhdestä suusta.

Kokemäen harrastekalenterista löytyy kokonainen aukeamallinen liikunnanohjaajien edullisia ryhmiä, joiden starttia kaupungin liikuntapalveluissa jo odotetaan innoissaan. Yksi syy tähän varmasti on se, että 28. elokuuta alkavassa ryhmäliikuntakaudessa on nyt kaksi ohjaajaa: Annika Godin ja Paula Järvi.

”Viikko alkaa ja päättyy yhteisillä sauvakävelyillä. Näiden väliin mahtuukin tehokas kattaus vesi-, kunto- ja ulkoliikuntaa. Kaksi ohjaajaa mahdollistaa ryhmäliikuntatuntien entistä monipuolisemman tarjonnan, sekä sen, että esimerkiksi Kauvatsalla ja Tulkkilassa voi olla ryhmiä samaan aikaan”, Paula iloitsee.

Liikunnanohjaajat istuvat jumppapallojen päällä vastatusten sisällä Tulkkila-salissa.
Paula ja Annika odottavat yhdessä suunnittelemaansa ryhmäliikuntakautta innoissaan. Ohjattavien tuntien jakaminen tasapuolisesti edesauttaa kaksikon omaakin työhyvinvointia.

Hän on toiminut Kokemäen kaupungin liikunnanohjaajana kymmenen vuotta. Toukokuussa hän sai itselleen työparin, Annikan. Toisen liikunnanohjaajan palkkaamisella Kokemäen kaupunki tavoittelee liikunta- ja elintapaneuvonnan lisäämistä.

Energisellä Annikalla on liikunnanohjaamisesta kuuden vuoden kokemus, jota hän pääsee nyt ammentamaan oman kotikaupunkinsa hyvinvoinnin edistämiseksi.

”Parasta tässä työssä on, kun saa liikuttaa oman paikkakunnan väkeä! Erityisen innoissani olen torstai-aamujen tehovesijumpasta – sillä lähtee päivä mukavasti käyntiin”, Annika lupailee.

Kaksikko nostaakin valikoimasta omia suosikkejaan, joita on yllättävänkin hankalaa erotella hyvästä kokonaisuudesta.

”Sydäntäni lähellä on erityisesti ikääntyneiden ja lasten liikuttaminen, jolloin liikunnan ilon lisäksi haetaan selkeästi sosiaalisia kontakteja. Työviikkoon mahtuu monipuolisesti hikijumppaa sekä rauhallisempaa kuntoliikuntaa”, Paula summaa.

Kokemäen kansalaisopiston rehtori ja sihteeri lukevat pöydän ääressä paperista harrastekalenteria.
Kokemäen kansalaisopiston sihteeri Tiina Starcke (vas.) ja rehtori Mervi Ala-Kleemola ihailevat monipuolista ja laajaa opinto-ohjelmaa.

Kansalaisopistossa oppi-ikä on koko ikä

Myös Kokemäen kansalaisopistossa puhaltaa uusia tuulia Mervi Ala-Kleemolan aloittaessa elokuun alusta Kokemäen lukion sekä kansalaisopiston rehtorina.

”Koen tärkeäksi olla mukana kehittämässä Kokemäen omaa vapaan sivistyksen toimintaa. Kansalaisopisto on lähellä sijaitseva edullinen ja rento toimija, joka tarjoaa matalan kynnyksen harrastusmahdollisuuksia pohjautuen henkilöiden itsensä kehittämisen tarpeeseen”, Mervi kertoo.

Hän kehuu, että kansalaisopiston toiminnassa on olemassa valtavasti hyviä käytänteitä, mutta kehitystyökin jatkuu. Tulevaisuudessa panostetaan esimerkiksi kielikursseihin ja alkavalle opintovuodelle lyhytkurssien määrä on jonkin verran lisääntynyt.

”Muuttuvaan ja toisinaan hektiseenkin nykyarkeen lyhyemmät kurssit tuntuvat sopivan hyvin, toimien samalla helppona ponnahduslautana uudenkin harrastuksen pariin. Itse olen aikanaan käynyt päivän mittaisen sushikurssin, josta sain uusia taitoja keittiöön”, Mervi vinkkaa.

Kokemäen kansalaisopiston rehtori ja sihteeri pitelevät käsissään harrastekalenteria Vanhan yhteiskoulun pihalla.
Kokemäen uusi 39-sivuinen harrastekalenteri on julkaistu, josta löytyy harrastustarjontaa ympäri Kokemäkeä.

Kansalaisopiston laaja opinto-ohjelma kattaa muun muassa kursseja psykologista ja kasvatuksesta tanssiin sekä kulttuurista tietotekniikkaan.

”Kuntalaisten hyvinvointi on vahvasti teemana käynnistyvässä opinto-ohjelmassa. Koulumaailma perustuu jatkuvaan oppimiseen, joka on tärkeä osa hyvinvoinninkin ylläpitoa. Olen itse lapsuudessa ja nuoruudessa saanut tärkeää oppia opistotoiminnasta, joten kannustankin rohkeasti kaiken ikäisiä etsimään mieluisaa harrastusta kansalaisopistosta!”, Mervi iloitsee.

Kokemäen harrastekalenteri

  • sisältää kattavasti harrastusmahdollisuuksia

  • jaetaan Kokemäellä kotitalouksiin viikolla 33

  • irtojakeluna Kokemäen pääkirjastossa