Omaa terveyttä on mahdollista vaalia ja edistää pienillä arkisilla teoilla. Työmatkan taittaminen auton sijasta pyörällä tai jalan edes kerran viikossa on jo suuri askel kohti parempaa arkea. Terveellisen elämän eväitä tarjotaan myös Kokemäen lukuisissa liikuntapaikoissa. Ota tästä vinkit talveen ja askel kohti terveempää elämää!

Ladut kutsuvat hiihtäjää

Kokemäellä on useita hiihtolatuja eri tasoisille hiihtäjille. Hiihtolenkillä kannattaa pitää huolta nesteytyksestä – ota siis vesipullo reppuun mukaan lähtiessäsi sivakoimaan. Ladut on ajettu ennen viikonloppua Pitkäjärven ja Järilän valaistuille latureiteille sekä uimahallin kentälle ja Tulkkilan kuntoradalle. Lisätietoa latujen sijainneista löydät Kokemäen täältä.

Luistelu

Mikä olisikaan parempaa kuin luistelu kirpeänä pakkaspäivänä? Jääkenttiä on saatu luistelukuntoon Korkeaojalla, Lähteenmäellä, Peipohjassa, Ristellä, Tulkkilassa ja Tuomaalassa, kiitos talkooväen! Lisätietoa sijainneista saat Kokemäen kaupungin täältä.

Ulkoile Hiipireitillä

Jos välineurheilu ei innosta, ulkoilla voi myös jalan! Kokemäen ulkoilureiteistä esimerkiksi Hiipireitti sopii myös talviulkoiluun. Hiipireitti on Kokemäen Pitkäjärveltä Harjavallan Hiittenharjulle johtava reitti jonka voi talvisin myös hiihtää (ei latuja). Reitin varrelle on sijoitettu kattavasti opasteita, ja se kulkee Pitkäjärveltä, Pikkulaavun, Palojärven ja Järilänvuoren majan kautta Hiittenharjulle.

Pikkulaavu on mitä oivallisin pysähdyspaikka koko perheelle: se sijaitsee 1,6 km:n päässä Pitkäjärven vapaa-aikakeskukselta. Katso Hiipireitin tarkemmat tiedot täältä.

Pakkasta pakoon uimahalliin

Kokemäen vuonna 2005 peruskorjatusta uimahallista löydät niin suuren kuntoaltaan kuin lämpimämmän lastenaltaan. Kylmävesialtaassa pääsee avannon tunnelmaan ja hiihtolenkillä kipeytyneitä paikkoja voi elvyttää vesihierontasuihkujen alla. Uimahallilla on myös inva-hissi.

Uimahallilla järjestetään tiistaisin ja torstaisin aamu-uinti kello 6–8 ja liikuntarajoitteisille on oma vuoro perjantaisin klo 13.30–15. Uimahallin ajankohtaisia uutisia voi seurata Kokemäen kaupungin verkkosivuilta ja uimahallin omalta Instagram-tililtä.

Aukiolojat 7.1.2021 alkaen

tiistai–torstai klo 14.00–20.00
perjantai klo 15.00–20.00
lauantai klo 12.00–17.00

Sisäliikuntaa yksin ja yhdessä

Kokemäellä on useita sisäliikuntapaikkoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden monipuoliseen liikuntaan ympäri vuoden. Olitpa sitten salibandyn, koripallon tai sulkapallon ystävä, koulujen Tulkkila-sali ja koulujen liikuntasalit tarjoavat erinomaiset puitteet yhdessä liikkumiselle. Kokemäellä on myös useita kuntosaleja niin ryhmäliikunnan kuin painonnoston ystäville.

Tutustu liikuntasaleihin täällä.

Kuntosalien yhteystiedot löytyvät täältä.

 

Muistutamme kaikkia liikuntapaikkojen käyttäjiä pitämään huolta omasta ja muiden terveydestä noudattamalla maskisuosituksia sekä turvavälejä.

Yhteystiedot kaupungin liikuntapalveluihin löydät osoitteesta: https://kokemaki.fi/vapaa-aika/liikunta/

Ajankohtaisia liikuntauutisia julkaistaan myös Kokemäen vapaa-aikapalveluiden ja liikunnanohjaaja Paula Järven Facebook-sivuilta.