KUULUTUS

Soraset Oy:n lupahakemus maa-aineksen ottamista, kiven louhintaa ja murskausta varten

Soraset Oy on 16.9.2024 saapuneella hakemuksella pannut vireille maa-aineksen ottamista, kiven louhintaa ja murskausta koskevan lupa-asian Kokemäen kaupungin Kakkulaisten kylässä sijaitsevalla tilalla Soralisä 271-413-4-74. Samalla haetaan lupaa aloittaa toiminta ennen päätöksen lainvoimaisuutta. Maa-ainesten ottamista koskeva lupahakemus ja samaa hanketta koskeva ympäristölupahakemus käsitellään maa-aineslain 4 a §:n mukaisesti yhdessä ja ratkaistaan samalla päätöksellä Kokemäen kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisessa.

Soraset Oy:n omistaman maa-aineksen ottamiskiinteistön pinta-ala on 5,7 hehtaaria, josta ottamisalueeksi suunnitellaan käytettävän 4,8 hehtaarin pinta-alaa. Maa-ainesten ottamissuunnitelman mukaan kymmenen vuoden aikana otettava maa-aineksen kokonaismäärä on 72 000 m3. Ympäristölupahakemuksen mukaan kiven louhintaa ja murskausta tehdään siirrettävällä kalustolla jaksoittain noin 1-2 kuukautta vuodessa arkisin kello 6-22. Toimintaan liittyvää liikennöintiä voidaan lupahakemuksen mukaan tehdä päivittäin klo 6-22. Suunnitelman mukainen maa-aineksen ottamiskiinteistö sijaitsee Kynsikankaan 2-luokan pohjavesialueella. Kiinteistöltä ja sen ympäristössä on otettu maa-aineksia useiden vuosikymmenien ajan.

Hakemusasiakirjat liitteineen ovat nähtävillä Kokemäen kaupungintalolla ympäristönsuojelussa. Ne, joiden oikeutta tai etua tämä lupa-asia saattaa koskea, voivat tehdä lupakäsittelyä varten kirjallisen muistutuksen. Muilla henkilöillä ja yhteisöillä on oikeus esittää hakemuksesta mielipiteensä. Muistutukset ja mielipiteet toimitetaan 18.10.2024 mennessä kirjallisena Kokemäen kaupungin tekninen- ja ympäristölautakunnalle PL 27 32801 KOKEMÄKI tai sähköpostilla kokemaki@kokemaki.fi. Tämä kuulutus pidetään nähtävillä Kokemäen kaupungin kotisivulla 17.9. – 18.10.2024.

Sijaintikartta

Kari Ylikoski
p.044 747 5885 kari.ylikoski@kokemaki.fi