Kokemäellä vietetään perinteistä tehostettua siivousviikkoa 2.–7.5.2024. Siivousviikon aikana tienvarsiin jätetyt täydet jätesäkit kerätään Kokemäen kaupungin teknisen osaston toimesta pois keskiviikkona 8.5.2024.

Siivousviikon aikana Kokemäen pääkirjastolta voi noutaa aukioloaikoina 30 L roskasäkkejä sekä lainata kirjastokortilla roskapihtejä (laina-aika maks. kaksi viikkoa). Roskapussien lajittelua varten Kokemäen kaupungin varastolle (Puhdistamontie 7) on toiveesta lisätty sekajäteastia.

Kokemäen Yhtenäiskoulun oppilaita osallistuu siivoustalkoisiin koulupäivän yhteydessä torstaina 2.5.

Kokemäki mukana Miljoona roskapussia -kampanjassa

Kokemäen kaupunki on mukana Ylen toista kertaa järjestämässä valtakunnallisessa Miljoona roskapussia -kampanjassa. Kampanja haastaa suomalaiset keräämään roskat pois luonnosta ja teiden varsilta. Kampanjan virallisena kummina toimii Mikko ”Peltsi” Peltolta.

Kampanja käynnistyi maanantaina 15.4.2024 klo 9 ja päättyy keskiviikkona 5.6.2024 klo 20.

Kokemäen kaupunki haastaa kuntalaiset mukaan siivoustalkoisiin ja merkitsemään kerätyt roskapussit laskuriin osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia. Roskapussin kokoa ei ole tarkasti määritelty, voi olla esim. 25 litran pussi (ruokakaupoissa myytävä koko) tai vaikka hedelmäpussin koko. Pääasia on, että roskat tulevat kerätyiksi.

Vuoden 2023 Miljoona roskapussia -kampanjassa kerättiin valtakunnallisella tasolla yhteensä noin viisi miljoonaa litraa roskaa, eli 210 000 roskapussillista.

Näin osallistut kampanjaan:

1. Ota mukaan hanskat ja tyhjä pussi
2. Lähde ulos – yksin tai porukalla!
3. Kerää roskia ympäristöstä
4. Lajittele keräämäsi roskat roska-astioihin, kun roskapussi on täysi
5. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä kartalle: yle.fi/miljoonaroskapussia
6. Haasta ystäväsi mukaan!

Voit jakaa tunnelmia roskalenkiltä sosiaalisessa mediassa tägäämällä myös @kokemaenkaupunki ja #MiljoonaRoskapussia #SiistiKokemäki