Kokemäen kaupunki on varannut vuoden 2025 osallistuvaan budjetointiin 30 000 euroa. Kaupunki kutsuu nyt kuntalaiset suunnittelemaan yhteisten rahojen käyttöä. Osallistuva budjetointi on toimintatapa, jossa asukkaat ja toimijat otetaan mukaan kaupungin budjettia koskevaan keskusteluun, suunnitteluun ja päätöksentekoon.

Kolmiosainen prosessi käynnistyy nyt asukkaiden ideoinnilla. Kaupungin hallinto käy ehdotukset läpi loka-marraskuun aikana, jolloin arvioidaan ideoiden toteutusmahdollisuudet käytännössä sekä niiden kokonaiskustannukset.

– Marras-joulukuun aikana asukkaat pääsevät äänestämään omaa suosikkiaan hallinnon jatkoon valitsemista ideoista. Kukin voi äänestää yhteensä 30 000 euron edestä. Oma ääni voi sisältää esimerkiksi pari-kolme erihintaista ideaa, joiden yhteissumma on 30 000 euroa tai summan voi käyttää yhteen isompaan toimenpiteeseen, täsmentää Kokemäen kaupungin hallintojohtaja Katja Törrönen.

Tulokset vahvistetaan vuoden vaihteessa, ja voittajaehdotukset toteutetaan vuoden 2025 aikana.

Näin osallistut

Osallistuvaan budjetointiin kaivataan ideoita laajalla skaalalla. Ideat voivat liittyä alueen viihtyisyyteen, asukkaiden hyvinvointiin tai ilon ja yhteisöllisen lisäämiseen muulla tavoin. Idean tulee olla Kokemäen kaupungin toimivallassa ja kaupungin arvojen mukainen.

Kerro oma ideasi 4.10.2024 mennessä sähköisellä kyselylomakkeella alla olevasta linkistä:
https://link.webropol.com/s/osbu-2025-ideointi

Vaihtoehtoisesti voit kertoa ideasi paperilomakkeella pääkirjastossa (os. Haapionkatu 13) asiakaspalvelun aukioloaikoina.

Ideointiin voivat osallistua kaikenikäiset kaupungin asukkaat. Ehdotuksia voivat jättää niin yksityishenkilöt kuin yhteisöt. Kyselyyn vastaamalla saat suoran mahdollisuuden osallistua päätöksentekoon omalla asuinalueellasi. Näin voit vaikuttaa siihen, että yhteisiä varoja kohdennetaan suoraan asukkaiden todellisiin tarpeisiin.

Osallistuvan budjetoinnin aikataulu

Ideointivaihe 16.9.–4.10.2024.

Äänestys auki 18.11.–8.12.2024.

Tulos vahvistetaan 10.12.2024.

Toteutukset vuoden 2025 aikana.