Vanhustyön keskusliitto kannustaa tämän vuoden vanhustenviikon teeman mukaisesti tekemään iästä numeroa. Kokemäellä on jälleen tartuttu tuumasta toimeen, jonka tuloksena ikäihmisille on järjestetty päivittäistä ohjelmaa. Minne nuorisovaltuusto kutsuu vanhukset viettämään yhteistä aikaa? Mitä tapahtuu lauantaipäivän huumassa? Perehdy Vanhustenviikon ohjelmaan jutussa ja tule mukaan!

Vanhustenviikon käynnistää valtakunnallinen pääjuhla Iisalmessa, mutta myös Kokemäellä juhlistetaan Vanhustenpäivää sunnuntaina 1. lokakuuta mukavalla ulkoreippailulla perinteisen polkuretken muodossa Pitkäjärven HiiPi-reitillä.

Luonto ja hyvinvointi ovat Kokemäen vanhusneuvoston luotsaamassa vanhustenviikon ohjelmassa läsnä myös viikon edetessä. Maanantaina nautitaan toistamiseen Pitkäjärven maisemista Hyvinvointia ja terveyttä luonnosta -keskustelutuokiossa sekä keskiviikkona kuntoillaan kevyesti Tulkkilan liikuntapuiston Liikuntatapahtumassa.

Kokemäkeläiset Alisa Merzlikina (vas.) ja Ella Kaunisto toivovat runsaasti ikäihmisiä osallistumaan järjestettyyn ohjelmaan.

Nuoret kutsuvat viettämään yhteistä aikaa

Kokemäkeläiset Ella Kaunisto ja Alisa Merzlikina iloitsevat nuoriso- ja vanhusneuvoston yhteistyöstä, josta saatiin maistiaisia keväällä menestyneessä peli-illassa. Nyt nuoret kutsuvat ikäihmiset yhteisen ajan viettoon käsityöiltaan yhdessä Juustolan käsityöläisten kanssa.

”Tarkoituksena on askarrella yhdessä heijastimia, sillä iltaisin on jo todella pimeää. Lisäksi arvontaa on luvassa ja tietenkin vanhusten elämänviisauksia on aina ilo kuulla”, Kokemäen nuorisovaltuuston jäsenet Ella ja Alisa kertovat.

Käsityöilta järjestetään keskiviikkona 4. lokakuuta kello 17–20 Kokemäen Juustolassa yhdessä Juustolan käsityöläisten kanssa.

Lauantain huumaa oman kylän kulttuurista

Kulttuuriin vanhustenviikon ohjelmassa sukelletaan erityisesti lauantaina 7. lokakuuta, kun Kulttuuriyhdistys Kaikun tiloissa nautitaan kello 15 alkavasta Lauantaipäivän huumaa -tapahtumasta.

”Noin puolitoistatuntisen tapahtuman runko koostuu musiikista, pienoisnäytelmistä sekä runonlausunnasta”, paljastaa Tarja Uusitorppa Kulttuuriyhdistys Kaiku ry:stä.

Lauantain tapahtuman 10 euron pääsylippu sisältää myös kahvit.

Katso tästä koko Vanhustenviikon ohjelma Kokemäellä

Vanhustenviikon valtakunnallinen teema on tänä vuonna “Tehdään iästä numero”.