Kokemäen Peipohjassa on positiivista pöhinää ja kehittämisen ilmapiiri. Alue on ollut nosteessa jo Kirkkokallioon kaavoitetun teollisuusalueenkin tiimoilta, joka lisää elinvoimaa ja työpaikkoja alueen löytäessä uusia toimijoita. Hyvä vire ja tekemisen meininki näkyvät myös muissa toiminnoissa, ja Peipohjan kehittäminen on yksi esimerkki kaupungin jatkuvasta kehittämisestä. 

Ihmisiä kokoontuneena Kokemäen Peipohjan asemalle.
Kyläkeskuksenakin toimivalla Peipohjan asemalla on järjestetty jo taidenäyttely, musiikkikonsertteja ja hyvinvointikursseja. Kuva: Nina Nurkkala.

Peipohjasta löytyy yhteisöllistä eloa. Entisen päiväkodin tiloja on saneerattu paikallisten yhdistysten käyttöön. Viimeistään elokuussa käyttöön otettavat tilat lisäävät entisestään kokemäkeläisille ominaista yhteisöllisyyttä. Tiloja löytyy peräti 15, jonka lisäksi kokous- ja keittiötilat ovat kaikkien varattavissa. 

Alueen kehittymisen keskiössä ovat aktiivisesti toimivat yhdistykset, jotka talkoovoimin ylläpitävät kyläyhteisölle mittaamattoman arvokkaita harrastuspaikkoja. Esimerkiksi Satakunnantien varrelle avattiin viime syksynä Kokemäen Koirakerho ry:n kunnostama 6 500 neliömetrin koirapuisto. Peipohjan kyläyhdistys toteuttaa yhdessä kaupungin kanssa yhdistystilojen piha-alueelle ympärivuotisen lähiliikuntapaikan ja kodan. 

Rautatieasemalta kuljetaan kylille kätevästi kaupunkipyörillä. 

Kokemäen asemalla iloitaan, että tänäkin kesänä rautatieasemalta kuljetaan kylille kätevästi kaupunkipyörillä. Myös kaupungin rautatieasemakaava on otettu tammikuussa vireille, ja sen valmistelu- ja luonnosvaihe asetetaan nähtäville elokuussa. Asemakaavan tavoitteena on kehittää paitsi Kokemäen henkilöliikenteen risteysasemaa ja kevyen liikenteen kulkua alueella, myös mahdollistaa aiempaa parempi autojen parkkeeraaminen asemalla. 

Niin sanottuna kyläkeskuksena toimivalle Peipohjan asemalle on syntynyt ihanaa eloa aseman omistajien myötä. Esimerkiksi kesäsunnuntaisin asemalla liidellään ilmasilkeissä. 

Otamme mielellämme vastaan toiveita aseman tulevaisuuden toiminnasta. Suunniteltu moottoripyörämuseo ja siihen liittyvät tapahtumat alkavat olla ajankohtaisia nyt, kun joogatila ja kahvila ovat valmistuneet käyttöön, kertoo Nina Nurkkala Peipohjan asemalta. 


Tilaa Kesäelämää-lehti kotiin

Lehden tilaukseen pääset täältä.