Nuorten kesään kuuluu paljon suunnitelmia rentoutumisesta työntekoon. Kokemäelle on palkattu kesäksi työntekijä suunnittelemaan ohjelmaa nuorten toiveiden mukaan. Nuorten suunnittelema bucket list antaa hyviä ideoita kesätekemiseen. 

Emma Malinen ja Salla Järvenpää poseeraamassa tiiliseinän edessä kameralle.
Emma Malinen ja Salla Järvenpää.

Kesäisiä kohtaamisia 

Olen Salla Järvenpää, Kokemäen kaupungin kesävahvistus. Tehtävänäni on suunnitella ja toteuttaa monipuolista tekemistä kesäksi lapsille ja nuorille, odotankin malttamattomana tulevia aurinkoisia päiviä. 

Suunnitteilla on muun muassa erilaisia teemoitettuja tapahtumia sekä liikunnan että kulttuurin parissa niin alakouluikäisille kuin yläkoululaisille ja vanhemmillekin nuorille, aina suuresta vesisodasta jalkapalloturnaukseen. 

Keppihevosleirillä pääset tutustumaan niin este- kuin kouluratsastukseenkin kepparin kanssa. Nuorille suunnatuissa matalan kynnyksen hengailuilloissa pääset oleilemaan kavereiden kanssa pizzojen ja muiden herkkujen äärellä. Ja mikäli lyhyt maisemanvaihdos houkuttelee, luvassa on nuorillekin suunnattuja päiväretkiä mitä hauskimpiin kohteisiin. 

Nähdään kesällä Kokemäellä! 

Aikaa rauhoittumiselle 

Olen Emma Malinen ja opiskelen ensimmäistä vuotta Kokemäen lukiossa. Itse odotan kesälomaa paljon, koska silloin on enemmän aikaa keskittyä vapaa-aikaan ja harrastuksiin. 

Kesäisin tapaan liikkua paljon. Tykkään käydä lenkkeilemässä ja suunnistamassa esimerkiksi Pitkäjärven maastossa. Silloin tällöin poljen pyörällä joenrantaan, mummolaan uimaan ja suppailemaan. Kesällä aion liikunnan lisäksi harrastaa lukemista. Minulla onkin jo lyhyt lista kirjoja, joita lainaan kirjastosta ja joiden parissa rentoudun kesän aikana. 

Kokemäellä halutaan tarjota nuorille mahdollisuuksia uusien harrastusten kokeiluun ja toiveita onkin kerätty kesällä järjestettäviin leireihin ja vapaa-ajantoimintaan, kalastuksesta vaellukseen. Kokemäellä on nuorille paljon harrastusmahdollisuuksia. 

Kesäinen bucket list: 

Nuorisovaltuuston koostama kesäinen bucket list pitää sisällään monta erilaista kesätekemistä. Katso saatko tehtyä kaikki aktiviteetit ennen elokuun loppua.  

Tänä kesänä olen…

 • saunonut 
 • urheillut 
 • somettanut 
 • kruisaillut 
 • uinut
 • levännyt 
 • kalastanut 
 • syönyt jäätelöä 
 • grillannut 
 • retkeillyt luonnossa 
 • reissannut 
 • viettänyt aikaa läheisten kanssa 
 • valvonut aamuun asti 
 • mökkeillyt 
 • kastunut kesäsateessa 
 • nauttinut auringon lämmöstä 
 • nähnyt sateenkaaren  
 • pitänyt sometauon 

Ota rohkeasti yhteyttä 

Nuorisotyöntekijät tavoitat Instagramissa ja Snapchatissa: 

 • Hilla Pärssinen @konupa_hilla 
 • Elina Poutanen @konupa_ellu 
 • Jani Koski @konupa_jani (vain Snapchat) 

Etsivät nuorisotyöntekijät tavoitat Instagramissa: @etsivanuorisotyokokemaki 

Ajankohtaiset tapahtumat ja retket löydät kaupungin nettisivuilta. 

Tiesitkö? 

Kokemäellä toimii nuorisovaltuusto, jonka tehtävänä on tuoda nuorten sana ja mielipiteet kuuluviin. Kokemäen nuorisovaltuuston löydät Instagramista sekä Snapchatista: @kokemaennuva 


Tilaa Kesäelämää-lehti kotiin

Lehden tilaukseen pääset täältä.