Kokemäelle mahtuu huimasti erilaisia liikuntapalveluiden tarjoajia liikuntaseuroista yksityisiin palveluntarjoajiin. Kompakti kaupunki tarjoaa liikkujien iloksi monipuoliset ja modernit tilat, jotka saavat myös seurojen edustajilta kiitosta.

Seurat kokevat yhteistyön kaupungin kanssa tärkeäksi ja hedelmälliseksi. Ensi kesänä muun muassa Pitkis-Sport-leirin ruuat valmistetaan kaupungin tiloissa yhteiskoululla. KK-V on iloinen siitä, että kaupungin tarjoamat liikuntapaikat ovat erinomaisessa kunnossa ja niitä kehitetään aktiivisesti. Yhteen hiileen puhaltamalla mahdollistetaan ikimuistoisia harrastushetkiä. 

Iloa liikunnasta sukupuoleen katsomatta 

Kokemäen Voimistelu ja Liikunta ry:n väkeä yhteiskuvassa.
Kokemäen Voimistelu ja Liikunta ry tarjoaa edullisia liikuntamahdollisuuksia lähellä. ”Pyrimme tekemään hyvin sen, mitä teemme”, yhdistyksen puheenjohtaja vakuuttaa. Kuva: Naisvoimistelijoiden kuva-arkisto.

Kokemäen Voimistelu ja Liikunta ry on liikuttanut kokemäkeläisiä jo yli vuosisadan ajan. Tänä vuonna 110 vuotta täyttävä seura on yksi Kokemäen vanhimmista toimijoista, joskin seura tunnettiin aiemmin naisvoimistelijoina.  

– Haluamme tarjota monipuolista liikuntatoimintaa kaikille ikäpolville ja sukupuolille, seuran johtokunnan vt. puheenjohtajana toimiva Tiina Starcke kuvailee. 

 Seura tarjoaa jäsenilleen monenlaista toimintaa aina telinevoimistelusta kuntojumppaan, tanssiryhmistä äijäjoogaan ja kesäjumppiin. Palaute jäsenistöltä on ollut positiivista ja henki yhdistyksessä onkin hyvä. 

– Meillä on iloinen meininki ja olemme saaneet mukaan myös uusia jumppareita ja ohjaajia, sekä johtokunnan jäseniä. Heitä kaikkia tarvitaan, jotta seura pysyy elinvoimaisena! 

Sporttia Pitkäjärvellä jo vuodesta 1963 

Kilpikonnapukuun pukeutunut henkilö PitkisSport-kesäleirillä.
Pitkis-Sport on liikuttanut vuosikymmenten aikana lähes 60 000 leiriläistä ja vapaaehtoista. Juhlaleirille ehtii ilmoittautua 10.6.2023 asti. Kuva: PitkisSportin kuva-arkisto.

Juhlavuottaan viettävä Pitkis-Sport on lapsille ja nuorille suunnattu liikuntaleiri, jota on järjestetty jo 60 vuoden ajan Kokemäen Pitkäjärvellä. Leirin järjestämisestä vastaa Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, LiikU. Leirin tavoitteena on luoda elämyksiä ja liikunnallisia mahdollisuuksia lapsille ja kannustaa liikuntaharrastukseen myös leirin jälkeen.  

Pitkis-Sport on koonnut parhaimpina vuosina yhteen jopa 1 800 leiriläistä ja vapaaehtoista. Koronavuodet jättivät jälkensä, ja viime vuonna osallistujamäärä tippui 750 osallistujaan. Tämän kesän juhlaleirille ilmoittautumisia oli jo helmikuuhun mennessä enemmän kuin edellisvuonna osallistujia. 

– Juhlaleirin ohjelmassa tulee olemaan yhteensä 41 eri lajia. Leirin aikana jokainen leiriläinen pääsee kokeilemaan monia eri lajeja, leiripäällikkö Elina Setälä lupaa. 

Lajeja moneen makuun 

Laitesukeltaja vedessä.
KK-V Ursuk järjestää joka kesä sukellustapahtuman kirkasverisellä Kaatialan louhoksella, Kuortaneella. Kuva: KK-V:n kuva-arkisto.

Kokemäen Kova-Väki ry, tuttavallisemmin KK-V, on vuonna 1921 perustettu perinteinen urheiluseura. KK-V pyrkii tarjoamaan monipuolisia liikunnallisia elämyksiä ikään, sukupuoleen ja kuntoon katsomatta kaikkina vuodenaikoina. Seura koordinoi lajiyhdistyksiä, jotka järjestävät itse toiminnan. 

Lajiyhdistyksiä löytyy pesäpallosta suunnistukseen, jääurheiluun ja yleisurheiluun. Seuran erikoisuus on urheilusukellus, jota on Kokemäellä harrastettu jo 1970-luvulta alkaen. 

– Lajin suosio on vaihdellut, mutta tällä hetkellä sitä harrastaa 30–40 kokemäkeläistä. Harrastajat ovat pitkälti vapaapalokunnan jäseniä, jotka haluavat pitää yllä myös valmiutta vesietsintöihin, pääseuran puheenjohtaja Markku Jalonen kertoo. 

KK-V pyrkii järjestämään kokemäkeläisille mahdollisuuden uusiin ja eksoottisempiinkin lajeihin, jos kiinnostusta vain löytyy. 


Tilaa Kesäelämää-lehti kotiin

Lehden tilaukseen pääset täältä.