Kokemäen kaupunginjohtaja Teemu Nieminen kesämaisemassa.

Moderni ja kehittyvä maaseutukaupunki kuvastaa osuvasti Kokemäen kaupunkia. Kokemäki on Satakunnan vuoden yrittäjäaktiivisin kunta, jonka lisäksi Suomen yrittäjät tunnustivat valtakunnallisessa kuntabarometrissä Kokemäen kärkisijoille. Kokemäen kaupungilla on selkeä näkemys tulevaisuuden kehittymisestä – haluamme olla erittäin elinvoimainen kaupunki. 

Kaavoitus on yksi kaupunkikehityksen kulmakivi. Parhaillaan käynnissä oleva osayleiskaavoitus luo pohjan asuinviihtyvyydelle ja toimintaedellytykset elinkeinoelämän kehittymiselle. Merkittävät panostukset vihreän siirtymän investointeihin tuovat uusia mahdollisuuksia kaupunkimme kehittymiseen. Elinvoimaisuuden kasvattaminen on keskeisessä roolissa, jolle pohjaavat luovat ja monipuoliset kaupalliset palvelut yhdessä julkisten palvelujen kanssa. Monipuolinen elinkeinorakenne lukuisine yrityksineen tukee kuntalaisten ja koko alueen elinvoimaa. 

Kokemäen kaupunki on ottanut suuren harppauksen vihreässä siirtymässä. 

Kokemäen kaupunki on ottanut suuren harppauksen vihreässä siirtymässä. Sen sisällyttäminen kuntastrategian painopistealueeksi sekä laaditun ilmasto-ohjelman kautta tulevat toimenpiteet vahvistavat yhteiskunnallista vastuullisuutta omassa elinympäristössämme. Lisäksi luonnon monimuotoisuuden kunnioittaminen tuo meille tulevaisuudessa aivan uudenlaisia mahdollisuuksia. 

Kokemäki on saavutettavuuden näkökulmasta huippuluokkaa. Meille on helppo tulla rauta- ja valtateitä pitkin. Kaupungin sisäiset etäisyydet ovat lyhyet, joiden kulkemista kesäaikaan nopeuttavat entisestään kaupunkipyörät. Nämä tarjoavat kuntalaisille, matkailijoille ja kesäasukkaille erinomaiset yhteydet kaupungissa eri palvelujen, nähtävyyksien ja tapahtumien pariin. 

Kokemäkeläiset ovat innokkaita kehittämään ja tuomaan uusia ideoita oman paikkakunnan parhaaksi. Tämä näkyy esimerkiksi lukuisten kesätapahtumien järjestämisenä. Mainittakoon kesän tapahtumista uusin: Kokemäki-päivä. Se on kuntalaisten, yhdistysten, yritysten sekä kaupungin yhteinen päivä, jolloin voimme iloita kokemäkeläisestä kulttuurista ja yhteisöllisyydestä. 

Olet sydämellisesti tervetullut viihtymään ja kokemaan Kokemäen uskomattoman kesän. 

Teemu Nieminen
kaupunginjohtaja 


Tilaa Kesäelämää-lehti kotiin

Lehden tilaukseen pääset täältä.