”Kuka voisi kellot seisauttaa, kun turhan nopeaan aika (tänä yönä) raksuttaa.” Näihin suomalaisen pop-yhtye Suurlähettiläiden Kuka pysäyttäisi kellot -kappaleen avaussäkeisiin voi varmasti moni samaistua. Itselle ajan kulumisen valtava nopeus iski vasten kasvoja, kun oman yritykseni perustamispaperit tulivat vastaan arkistojen kätköistä: Hetkinen, onko näiden papereiden saapumisesta todella jo kymmenen vuotta? 

Sain yrityksen perustamisen jälkeen vastailla kysymyksiin siitä, miksi perustin yrityksen juuri Kokemäelle, asuinhan itse tuohon aikaan Porissa. Tähän löytyy syy paitsi yhteistyökumppaniverkostosta myös kotiseuturakkaudesta. Jälkikäteen tarkasteltuna päätös on osoittautunut oikeaksi myös hivenen yllättävästä syystä: useat yritystoiminnan, ja ylipäätään elämän kannalta keskeiset oivallukset ovat syntyneet auton ratissa joko päivän alkajaisiksi tai sen päätteeksi, ajellessani Pori–Tampere-tietä kohti Korkeaojalla sijainnutta toimipistettä. 

”Koti Ulvilassa, yritys Porissa ja sydän Kokemäellä.”

Vauhdikkaat juonenkäänteet siirsivät kaksi vuotta sitten yritykseni toimipisteen Poriin, ja samalla allekirjoittanut valittiin yllättävästi vuoden 2023 alusta Kokemäen Yrittäjien puheenjohtajaksi. Siitä, miten näin pääsi käymään voisi hyvinkin kirjoittaa romaanin, mutta tiivistettynä kyse on samasta asiasta kuin perustaessani yritystäni. Nyt vuonna 2023 olen mies, jonka koti on Ulvilassa, yritys Porissa ja sydän Kokemäellä. Kokemäen erinomaiset tietoliikenne- ja kulkuyhteydet tarjoavat tähän pendelöintiin loistavat puitteet. 

Lauri Välimäki laiturilla lähikuvassa.

Lauri Välimäki
Kokemäen Yrittäjien puheenjohtaja


Tilaa Kesäelämää-lehti kotiin

Lehden tilaukseen pääset täältä.