Ukrainalaistaustainen pariskunta päätyi opiskelemaan Kokemäelle

Ukrainalaiset Natali Cherepenina ja Dima Cherepenin ovat asuneet Kokemäellä viime vuoden keväästä saakka. Pariskunta on viihtynyt Kokemäellä hyvin, sillä koti on rauhallisella alueella ja olo turvallinen. Sekä Natali että Dima opiskelevat lähihoitajiksi ja haaveilevat työstä ihmisten auttamisen parissa.

Ukrainalaiset Natali ja DimaDima muutti Suomeen jo kuusi vuotta sitten. Hän on koulutukseltaan hiihtovalmentaja, mutta Suomessa hän on työskennellyt esimerkiksi maatalous- ja varastotyöntekijänä. Viitisen vuotta sitten Dima tutustui netissä Nataliaan, joka vielä tuossa vaiheessa asui Ukrainassa. Treffit sovittiin kaksikon kotimaahan. Pari vuotta myöhemmin myös Natali muutti Suomeen.

Aluksi pariskunta asui Huittisissa. Molemmat opiskelivat Sataedussa hoivatyön avustajiksi, minkä jälkeen he hakeutuivat lähihoitajaopintoihin. Natali on oppinut suomen kielen kielikurssilla, Dima taas on opetellut kieltä itse esimerkiksi kirjoja lukemalla ja Ylen sarjoja katselemalla. Vaikka uuden kielen oppiminen on ollut vaikeaa, kieli kehittyy koko ajan paremmaksi.

Parasta Suomessa on pariskunnan mukaan luonto. Molemmat nauttivat liikkumisesta ja Kokemäellä he suuntaavatkin mielellään Pitkäjärvelle. Etenkin Dima nauttii Suomen hyvistä hiihtoladuista. Vaikka molemmat kaipaavatkin Ukrainassa asuvia ystäviä ja perhettä, Suomessa on hyvä elää ja olla.

– Käymme myös paljon saunassa, Natali naurahtaa.

Tulevaisuudensuunnitelmat ovat pariskunnalla vielä avoinna ja molemmille on tärkeintä saada tutkinto valmiiksi. Kokemäelle he jäävät, mikäli sopivia töitä löytyy.


Tilaa Kesäelämää-lehti kotiin

Lehden tilaukseen pääset täältä.