Ida Vigren ja Aku Jokela ovat asuneet koko elämänsä Kokemäellä. Perhe ja luonnon rauha saivat nuoren parin jäämään kotiseudulle myös aikuistumisen jälkeen.

Ida ja Aku tapasivat toisensa jo vuonna 2007. Ida oli tuolloin yläkoulussa ja Aku suoritti rakennuspuolen opintoja ammattikoulussa. Alun perin suunnitelmana oli opiskella Kokemäellä toisen asteen opinnot loppuun ja miettiä tulevaisuutta sen jälkeen uudestaan.

– Aku sai töitä heti valmistuttuaan. Muutimme yhteen, ja minä aloitin lukion jälkeen sosionomiopinnot Porissa, Ida kertoo.

Päätös jäädä Kokemäelle syntyi helposti. Matka opintojen pariin Poriin oli siedettävä, ja valmistuttuaan Ida sai töitä Eurasta. Molemmat viihtyivät Kokemäellä hyvin, ja perhekin oli lähellä.

– Poikamme syntyi viime vuonna. Sosiaalisten verkostojen apu ja tuki on ollut vauvavuotena todella tärkeää, Ida toteaa.

Turvallisuus ja helposti tavoitettavat palvelut olivat myös tärkeitä tekijöitä, kun Ida ja Aku pohtivat, mihin asettua. Kokemäki on parin mielestä juuri sopivan kokoinen. Harrastusmahdollisuuksia on paljon, ja yhteisöllisyys on omaa luokkaansa.

Etäopintoja ja luonnon rauhaa

Aku opiskelee tällä hetkellä rakennusmestariksi Hämeen ammattikorkeakoulussa. Töiden ohella opiskelun vuoksi yhteistä aikaa perheen kanssa on ollut rajallisesti. Korona on muuttanut tilanteen: opinnot ovat siirtyneet verkkoon ja perheellä on ollut enemmän aikaa yhdessä.

– Vaikka seurakunnan äiti-vauvaryhmän ja vauvauintien peruuntuminen harmittaa, yhteinen aika on tullut tarpeeseen, Ida vakuuttaa.

Parasta Kokemäellä on Idan mielestä oman perheen lisäksi luonto ja oma rauha. Monipuoliset ulkoilumahdollisuudet saavat erityisesti kiitosta.

– Etenkin koirien kanssa on mahtavaa päästä heti kotiovelta luonnon keskelle.

Kesällä Ida aikoo pyöräillä Kokemäellä perheen kanssa. Lastenistuin ja kypärät on jo hankittu, nyt odotellaan vain sopivia kesäkelejä. Edes koronan aiheuttama poikkeustila ei Idaa lannista.

– On vain mielikuvituksen puutetta, jos Kokemäellä ei keksi tekemistä! Odotan kovasti, että pääsemme tutustumaan kotiseutuumme lapsen silmin, hän iloitsee.

Teksti: Tytti Wallenius
Kuva: Vigren–Jokela kotialbumi

Ida Vigren ja Aku Jokela perheineen


Tilaa Kesäelämää-lehti kotiin

Lehden tilaukseen pääset täältä.