Teemu LehtiläSalatuista elämistä tuttu Teemu Lehtilä muutti kotiseudultaan Kokemäen Järilästä Tampereelle jo 18-vuotiaana, kun ovet teatterikouluun aukesivat. Lempäälässä perheineen asuva näyttelijä vierailee tasaisin väliajoin Kokemäen Vuollekodissa asuvan äitinsä luona.

Lapsuuttaan Kokemäellä Teemu Lehtilä muistelee lämmöllä.

– Se oli turvallista aikaa. Pieni kyläkoulu ja urheilumahdollisuudet tarjosivat hyvän kasvuympäristön.

Oman kotiseudun parhaat puolet ovat Lehtilän mukaan korostuneet, kun on asunut muualla. Etäisyyden myötä kotiseudun voi nähdä uusin silmin. Etenkin kesäinen Kokemäki on Lehtilän mukaan erityisen kaunis.

– Luonto Kokemäellä on upea. Kävin lapsena ja nuorena paljon kalassa. Minulla on vielä muutamia lapsuudenystäviä kotiseudulla, ja heidän kanssaan olen päässyt nauttimaan Kokemäen kala-apajista vielä aikuisiälläkin, Lehtilä kertoo.

Työt jatkuvat poikkeustilasta huolimatta

Teemu Lehtilä on näytellyt uransa aikana lukuisissa elokuvissa, televisiosarjoissa sekä teatteriproduktioissa. Tällä hetkellä hänen päätyönsä on Salatuissa elämissä.

Sarjan kuvaukset ovat jatkuneet koronasta huolimatta, hallituksen määräämien rajoitteiden puitteissa. Kuvauspaikalla noudatetaan kaikkia viranomaisten ohjeita. Lisäksi niin näyttelijät kuin muukin kuvausryhmä käyttää kuvauspaikalla maskeja.

– Kuvaamme kesäkuun puoliväliin asti, minkä jälkeen jään kesälomalle. Kesälomasta tuli kuitenkin odotettua pidempi, sillä kesäteatteriroolini on koronan vuoksi peruttu, Lehtilä harmittelee.

Koronan vuoksi myös Kokemäellä vierailut jäävät tänä kesänä vähemmälle. Lehtilä on kuitenkin iloinen töiden jatkumisesta ja toiveikas koronatilanteesta huolimatta.

Teksti: Tytti Wallenius
Kuva: Teemu Lehtilä kotialbumi


Tilaa Kesäelämää-lehti kotiin

Lehden tilaukseen pääset täältä.