Pro Kokemäki -palkinto myönnettiin yhdistys- ja järjestötoiminnan konkarille

Pro Kokemäki -palkinnon sai tänä vuonna Olli Nurmi. Nurmi tunnetaan Kokemäellä aktiivisena yhdistysihmisenä. Hän on toiminut niin Suomen Punaisen Ristin Kokemäen osaston, Teljän Ladun, Kokemäen Eläkeläisten kuin Kokemäen Vasemmistoliiton hallituksissa.

Olli Nurmi pitämässä kiitospuhetta saatuaan Pro Kokemäki -palkinnon.
Olli Nurmi palkittiin Pro Kokemäki -palkinnolla Kokemäen kaupungin itsenäisyyspäivän juhlassa.

Kokemäen kaupunki on jakanut Pro Kokemäki -palkinnon vuodesta 2001 alkaen. Palkinto myönnetään henkilölle tai yhteisölle tunnustuksena ansiokkaasta teosta tai toiminnasta Kokemäen hyväksi. Palkinto tuli Olli Nurmelle täytenä yllätyksenä.

– En ollut kuullut nettikyselystä, jossa kuntalaisilta oli kyselty ehdokkaita palkinnon saajaksi, joten palkinto oli todellinen yllätys. Ilmeisesti olen jotakin hyvääkin saanut aikaiseksi, kun joku on kokenut, että minua kannattaa ehdottaa! En voi kuin kiittää nöyrästi kaikkia, Nurmi toteaa.

Nurmi on alun perin kotoisin Noormarkusta. 68-vuotias yhdistysaktiivi muutti Kokemäelle 23 vuotta sitten kokemäkeläisen puolisonsa Ritvan perässä. Omien sanojensa mukaan Nurmi on päässyt hyvin kiinni Kokemäen rytmiin, ja yhdistyksissä toimiminen on sitouttanut hyvin paikkakunnalle.

– Olen ollut itse aktiivinen, ja minua on myös osattu pyytää mukaan eri yhdistysten toimintaan juuri oikeaan aikaan. Esimerkiksi Teljän Ladun toiminnassa olen ollut noin 15 vuotta, puheenjohtajanakin vuosikaudet, Nurmi kuvailee.

Yhdistystoiminta on antanut paljon

Nurmi lähti ensimmäisen kerran järjestötoimintaan mukaan jo 18-vuotiaana. Tuolloin vuorossa oli ammattiyhdistysliike. Myöhemmin mukaan tuli puoluetoiminta Vasemmistoliitossa. Vasemmistoliitto oli myös Kokemäellä ensimmäinen, jonka toimintaan Nurmi lähti mukaan.

Järjestöissä ja yhdistyksissä toimiminen on antanut Nurmelle paljon. Erityisesti ihmisten kiitollisuus tuntuu hyvältä. Kiitollisuuteen hän on törmännyt varsinkin Suomen Punaisen Ristin toiminnassa. Yhdistystoiminnassa on saanut myös nähdä ja kokea paljon.

– Matkan varrella vastaan on tullut varmaan puolet Suomen silmäätekevistä. Vastaan on muutenkin tullut mielenkiintoisia ihmisiä ja olen saanut kokea mielenkiintoisia asioita. Niistä jää aina itselle jotain käteen, Nurmi vakuuttaa.

Juttukavereita ja uusia ideoita

Tulevaisuudessa Nurmi pyrkii hieman vähentämään johtotehtäviä, sillä hän haluaa antaa tilaa myös nuoremmille jäsenille.

Olli Nurmi

– Olen jo parhaat ideani antanut ja nyt on uusien ideoiden vuoro! Perusjäsenenä jatkan varmasti niin kauan kuin kynsi nousee maasta, Nurmi nauraa.

Yhdistykset ja järjestöt tarjoavat jäsenilleen laadukasta tekemistä, ystäviä ja tuttuja sekä juttuseuraa, jota ihmisellä pitää Nurmen mukaan elämässä olla. Hän kannustaakin kaikkia lähtemään mukaan yhdistystoimintaan.

– Elämästä ei tule mitään, jos käpertyy omaan mökkiin odottamaan, että kuka tulee ja tuleeko kukaan hakemaan. Kokemäellä on harrastuksia ja yhdistyksiä kaikkiin eri kiinnostuksen kohteisiin, joten ei muuta kuin mukaan ja kehittämään toimintaa!