Uusi golfkenttä tekee Pitkäjärvestä ympärivuotisen golfkeskuksen

Kokemäen Pitkäjärvelle on suunnitteilla 9-reikäinen golfkenttä, jossa voi pelata golfin lisäksi frisbee- ja futisgolfia. Hanketta vetää Pitkäjärvi Golf Oy:n toimitusjohtaja Nina Rajainmäki, joka luotsaa samalla myös Pitkäjärven golfhallia. Siinä missä hallikausi kestää noin kolme kuukautta, kenttä tekee Pitkäjärvestä ympärivuotisen golfkeskuksen.

Ennen kuin kenttää päästään rakentamaan, hankkeelle etsitään rahoittajia. Kesän ajan käynnissä on osakeanti, jonka turvin noin miljoonan euron hanketta rahoitetaan. Rajainmäki suhtautuu tulevaisuuteen optimistisesti.

– Golfkenttä tukee koko alueen kehittymistä. Tavoitteena on, että kentällä pelattaisiin vuosittain vähintään 20 000 kierrosta, mikä tietää hyvää koko alueen matkailulle. Golf ei ole Pitkäjärvellä uusi juttu vaan siellä palloa lyötiin jo 1940-luvulla. Laji tekee siis näyttävän paluun! Rajainmäki iloitsee.

Pitkäjärven tasainen hiekkakangas on mitä mainiointa maastoa golfkentälle, sillä se pysyy hyvin kuivana ja näin pelikausikin pitenee. Sijainti pohjavesialueella asettaa kentänhoidolle tiukat ympäristövaatimukset, joten viheriöt ja avauspaikat tehdään tekonurmesta, jolloin lannoitusta ei tarvita. Tekonurmet ovat myös pelikunnossa heti lumien sulettua.

Tarkoituksena on rakentaa helppokulkuinen ja matalan kynnyksen kenttä, jossa voi pelata myös ilman green cardia.

– Haluamme, että mahdollisimman moni pääsee nauttimaan Pitkäjärven upeista maisemista ja monipuolisesta harrastus- ja palveluvalikoimasta, Rajainmäki sanoo.

Matti, Tytti ja Nina Rajainmäki seisovat kangasmetsässä tutkimassa tulevan golfkentän aluetta.

Lue lisää Pitkäjärvi Golfista täältä.