Kesän monipuolinen tapahtumakattaus

Kesä on tapahtumien aikaa ja Kokemäellä niitä riittää! Tässä muutama poiminta kesän 2022 tapahtumista. Kesän monipuolinen tapahtumakattaus kokonaisuudessaan löytyy kaupungin tapahtumakalenterista.

Vauhdikas juhannus raviradalla

Jo perinteeksi muodostuneet Kokemäen juhannusravit järjestetään 25.–26.6.2022. Ponilähdöt ajetaan 13.20 ja 13.40, ja ravit alkavat kello 14. Koko perheen tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki hevosurheilusta kiinnostuneet. Luvassa on nostalgista maalaistunnelmaa ja vauhdin hurmaa, lähietäisyydeltä. Lisäksi ravikansalle on tarjolla erilaista syötävää grillibroilerista pehmikseen ja lakuun. Raviradan terassilta löytyy virvokkeita, ja kahviossa on pikkupurtavaa moneen makuun. Lapsille on tänäkin vuonna avoinna poniparkki ja keppihevoskenttä. Lisätiedot täältä.

Ravihevonen ja kuljettaja raviradalla kisaamassa. Valokuva.

Taiteen viemänä menneeseen

Peipohjan Aseman ensimmäinen taidenäyttely aukeaa elokuussa, kun vanhan asemarakennuksen aulan seinät täyttyvät kokemäkeläisen Ulla-Maija Liljan tussipiirroksilla. Menopaluu 60-luvulle kokoaa tunnelmakuvia ympäri Kokemäkeä. Arkkitehtina työskentelevän Liljan ensimmäisessä yleisölle avoimessa näyttelyssä kuljetaan Kokemäen kylissä sekä tietenkin jokivartta ja kylänraittia pitkin. Näyttely on avoinna tiistaista sunnuntaihin 2.–31.8.2022 kello 13–18. Näyttelyn järjestäjinä ovat aseman yrittäjät Nina Nurkkala ja Jari Gustafsson sekä taiteilija itse. Asemalla palvelee myös kahvila. Vapaa pääsy.

Taidenäyttelyn tapahtumajuliste, jossa on Ulla-Maija Liljan mustavalkoisia piirroksia.

Rokkia vastavirtaan jo 20 vuotta

Vastavirtarock, tuttavallisemmin VVR, järjestetään tänä kesänä jo 20. kerran. Elävää musiikkia tarjoillaan yleisölle lauantaina 18.6. kello 18 alkaen. Vanhan Yhteiskoulun rannassa lavalle nousevat muun muassa Pekka Nisu, Salaliitto, Rankka Päivä ja Attic Noise. Vastavirtarock tunnetaan yhteisöllisyydestään. Talkoilla rakentuva festivaali on ilmainen ja monelle kokemäkeläiselle tärkeä kohtaamispaikka. Tapahtuman järjestäjätaho VVR-kollektiivi toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi nauttimaan hyvästä musiikista, tapaamaan tuttuja ja tuntemattomia sekä sukeltamaan välittömään VVR-tunnelmaan.

Kolme miesesiintyjää lavalla yleisön edessä.

Palveluskoiraleiri Pitkäjärvellä

IGP Team Finland järjestää Kokemäen Pitkäjärvellä juhannusviikolla hyvän mielen palveluskoiraleirin. Leirille voivat osallistua niin aloittelevat harrastajat kuin kokeneet konkarit. Ohjelmassa on monipuolista koulutusta aina jäljestyksestä tottelevaisuuteen ja suojeluosuuteen. Kouluttajina toimivat suomalaiset huippuosaajat, joiden omat koirat ovat mukana harjoituksissa. Leiri on harrastajille tärkeä kohtaamispaikka, jossa tavataan muita palveluskoiraharrastajia ympäri Suomen. Pitkäjärven leirikeskus valikoitui leiripaikaksi jo toistamiseen upeiden harjoitteluolosuhteiden ansioista.

Nainen hymyilemässä koiranherkku kädessään häntä kohti hyppäävälle ruskealle koiralle.

Lisää tapahtumia löydät Kokemäen kaupungin tapahtumakalenterista.