Hyvinvoiva Kokemäki

Arvostan suuresti meidän neljää vuodenaikaamme, joista jokaisesta löytyy omia ainutlaatuisia piirteitä. Pitkän ja runsaslumisen talven jälkeen saamme keväällä seurata luonnon heräämistä uuteen loistoonsa. Kevättä seuraa kesä, jonka monista antimista voimme nauttia eri aisteillamme.

Valon ja lämmön lisääntyessä riittää paremmin voimavaroja oman hyvinvoinnin edistämiseen. Aurinkoinen Kokemäki tarjoaa monia mahdollisuuksia hyvinvoinnin vahvistamiseksi.

Luonnon ja elinympäristön vaikutusta ihmisen hyvinvointiin on tutkittu monissa yhteyksissä. On todettu, että luonto on monipuolinen terveyden ja hyvinvoinnin lähde. Luonto vaikuttaa kokonaisvaltaisesti ihmisen fyysiseen, psyykkiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin. Liikkuminen luonnossa rauhoittaa mieltä, vähentää stressiä ja saa jopa unohtamaan arjen murheet. Luonnolla on meihin virkistävä ja elvyttävä vaikutus.

Hyvinvoivat kuntalaiset ovat myös elinvoimaisen kaupungin edellytys. Kokemäen kaupunki edistää omalta osaltaan kuntalaisten hyvinvointia. Kaupunki tarjoaa kuntalaisille ja hyvinvointimatkailijoille monenlaisia aktiviteetteja sekä viihtyisän elinympäristön vapaa-ajan asumiseen.

Hyvinvoinnin edistäminen ja siitä huolehtiminen ovat kaupungin keskeisimpiä painopistealueita. Kokemäellä voi hyödyntää oman hyvinvoinnin edistämiseksi erilaisia luontokohteita, kuten vesistöjä ja retkeilyreittejä. Kaupungissa järjestetään useita kesätapahtumia, jotka tuovat monipuolista tekemistä kuntalaisille ja kaupungissamme vieraileville.

Kevään uutisoinnit Ukrainan kriisistä ovat saattaneet herättää meissä turvattomuuden tunnetta ja huolta tulevaisuudesta. Nyt meidän on tärkeää vahvistaa turvallisuudentunnettamme sekä uskoa parempaan, suunnitella tulevaisuutta ja nauttia arjen pienistä asioista.

Edesmennyt presidenttimme Mauno Koivisto sanoi: ”Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin.” Kesäelämää lehteä lukemalla pääset tutustumaan Kokemäen alueen monipuolisiin palveluihin ja mahdollisuuksiin viettää ikimuistoinen kesä.

Mukavia lukuhetkiä toivottaen,

Teemu Nieminen
kaupunginjohtaja

Silmälasipäinen Teemu Nieminen nojaa farkuissa ja valkoisessa takissa tolppaan joen varressa syksyllä, taustalla laiva.