Siveltimen vetoja sielunmaisemassa

Teksti ja kuvat Johanna Oras, kuvataiteilija

Reijo ja Johanna OrasMuutamia vuosia sitten mieheni Reijon silmiin osui myynti-ilmoitus Piitanojalta. Tontilla oli museoviraston suojelema vanha metsästysmaja rantasaunoineen. Olimme haltioissamme. Rakastamme vanhoja rakennuksia ja niiden lumovoimaista tunnelmaa! Nopeasti meistä tulikin onnellisia ja innokkaita mökin omistajia, ja minä sain kauan haaveissa olleen ateljeen järvinäkymällä.

Inspiroiduin uudesta ympäristöstä. Pienen pienet suloiset vanamot saunapolulla päätyivät maalauksiin ja tietenkin kielot, sinivuokot ja metsätähdet. Upean järvimaiseman innoittamana ryhdyin jälleen kalastamaan. Toin viehepakin ja vavan rantasaunalle hyvissä ajoin. Valitsin luottovieheen ja kas: kolmas heitto ja hetken kuluttua oli komea kuha väsytetty ja nostettu maihin!

Sääksjärvi auringonlasku

Sääksjärvi ja sen ympäristö ovat kuin pieni pala paratiisia tai keidas keskellä satakuntalaista perinnemaisemaa. Meren äärellä kasvaneena voin todeta, että Sääksjärvellä on sekä meren että järven sielu: villi, vapaa ja kesyttämätön. Kierrellessämme lähiympäristön luonto- ja kulttuurikohteita käytin julkaisuissani aina hashtagia #sevenwondersofkauvatsa, koska mielestäni seudun erikoisuudet ovat kuin pieniä piilossa hioutuneita helmiä, jotka vain odottavat löytäjäänsä.

Aina, kun kaarramme Piitanojan pihaan, rauha valtaa sielun ja mielen. Stressitaso laskee kohisten, ja uudet ideat virtaavat vapaana taiteilijan mielessä. Istumme Reijon kanssa usein rantasaunan terassilla ja vain kuuntelemme lintujen laulua ja veden liplatusta rantakiviä vasten. Henkeäsalpaava auringonlasku Sääksjärven vastarannalla saa koko sielun väreilemään.


Tilaa Kesäelämää-lehti kotiin

Lehden tilaukseen pääset täältä.