Lähdetään kalaan!

Kalastus on harrastus, joka tarjoaa elämyksiä ympäri vuoden. Kokemäellä on lukuisia erinomaisia kalastuspaikkoja ja saaliiksi nousee niin kuhaa, haukea kuin ahventa. Kokemäenjokeen on istutettu myös kirjolohta.

Omaksi ilokseen kalastava Mikko Kylä-Setälä on paljasjalkainen kokemäkeläinen. Talvisin hän käy pilkillä, kesällä kalastusmuodot vaihtelevat.

Kalastajan poika ison hauen kanssa

– Lasten kanssa kalassa käydessä tulee useimmiten vetouisteltua, yksin kalaan päästessäni taas nautin jigikalastuksesta, Mikko kertoo.

Vaikka kalastaja ei paljastakaan parhaita kalapaikkojaan, Mikko antaa vinkkejä ensimmäistä kertaa Kokemäellä kalastaville.

– Joessa kannattaa etsiä kohtia, jossa virta tekee mutkia. Sääksjärvellä taas etsisin karikoita ja syvänteen reunoja, hän vinkkaa.

Ennen kalastamaan lähtemistä kannattaa hoitaa luvat kuntoon: kalastuslupia saa Kokemäellä ostettua muun muassa Salosen Pyörästä (02 546 4163), Anttilan tilalta (040 846 7553) ja Ilkka Puronummelta (050 494 1415). Tarkemmat tiedot luvista ja niiden ostopaikoista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.koekokemaki.fi/kalastus.


Tilaa Kesäelämää-lehti kotiin

Lehden tilaukseen pääset täältä.