Kaupunginjohtaja Nina KiviKesää ei ole peruttu, vaikka hieman erilainen se varmasti tulee tänä vuonna olemaan. Odotamme lämmöllä tänäkin vuonna saapuviksi vapaa-ajan asukkaamme, karavaanarimme ja matkailijamme. Kevään poikkeusoloissa ehkä mökeilläänkin etätyötä tehneet ovat varmasti huomanneet, että Kokemäeltä on helppo työskennellä ja pitää yhteyttä valokuituverkolla toteutetulla nopealla laajakaistayhteydellä.

Kokemäki on tunnettu perinteistään kiinni pitävänä satakuntalaisena kaupunkina. Kesätapahtumien osalta monet perinteet joudutaan nyt valitettavasti jättämään väliin. Keksitään siis uutta tekemistä ja luodaan uusia perinteitä. Kokemäki tarjoaa edelleen mahtavia mahdollisuuksia kokea luonnonrauhaa, luontoelämyksiä ja virkistäytymistä ulkoilma-aktiviteettien parissa.

Puurijärven ja Isonsuon kansallispuistossa voi käydä patikoimassa ja tarkkailemassa lintuja. Jokohan tänä vuonna tunnistaisi sen sata lintua? Vai kiinnostaako enemmän geokätköjen löytäminen? Kansallispuistoon pääsee muuten meloenkin. Onko Kokemäenjoki jo sinulle tuttu melonta- ja veneilyreittinä – vai pitäisikö kokeilla SUP-lautaa?

Pitkäjärven alue on ulkoliikkujan helmi ulkoilureitteineen, useine urheilukenttineen ja uimarantoineen. Joko olet kokeillut frisbeegolfia? Siihenkin on Kokemäellä hyvät mahdollisuudet, sillä Pitkäjärven lisäksi myös Tulkkilan liikuntapuistossa on 9-väyläinen rata. Säpilän riippusilta otettiin kunnostettuna käyttöön vuosi sitten keväällä, ja yksi suosituimmista pyöräilyreiteistä on jälleen avoinna.

Laitetaan yhdessä kuntoon pihoja ja paikkoja kaikkien iloksi. Pitäisikö rakentaa hyönteishotelli pörriäisten pelastamiseksi? Näin varmistettaisiin kukkaloisto ja marjasato tulevinakin vuosina. Vai virkkaisiko terassille maton tai solmeilisiko makramee-amppelin? Paikalliset puutarhamyymälät, rautakaupat ja lankaliikkeet tarjoavat apua niin viherpeukaloiden kutinaan, remonttikuumeeseen kuin uinuneiden käsityötaitojen herättelyynkin.

Syödään hyvin ja nautitaan paikallisista tuoreista kesäherkuista: uusista perunoista, mansikoista ja vihanneksista. Ja sitten, kun on taas mahdollista, käydään syömässä ja kahvittelemassa ulkona, vierailuilla museoissa ja matkailukohteissa.

Tervetuloa Kokemäelle, päivän visiitille tai viihtymään pidemmäksikin aikaa.

Nina Kivi
kaupunginjohtaja


Tilaa Kesäelämää-lehti kotiin

Lehden tilaukseen pääset täältä.