Pitkäjärven kesä: Kokeile sup-lautailua

Kaipaatko uusia maisemia? Pitkäjärven upea maasto näyttäytyy aivan uudessa valossa, kun sitä ihailee järveltä käsin. Perspektiiviä maisemiin voi lähteä hakemaan joko sup-laudalla tai kanootilla meloen. Molemmat kulkupelit ovat vuokrattavissa Pitkäjärven vapaa-aikakeskukselta. Varaukset kannattaa tehdä ennakkoon verkossa, mutta hiljaisempina aikoina lautoja ja kanootteja voi kysellä myös suoraan paikan päältä. Vuokraan kuuluu pelastusliivi.

– Pitkäjärvellä suppailua on helppo kokeilla, sillä järvi on pieni ja siinä ei yleensä ole suurta aallokkoa, Pitkäjärven vapaa-aikakeskuksen myynnistä ja hallinnosta vastaava Mika Lavonius vakuuttaa.

Järvimaisemasta voi nauttia toki myös rannalla loikoillen. Pitkäjärvellä on kaksi uimarantaa, joista toinen, ”pikkuranta”, sijaitsee vapaa-aikakeskuksen palveluiden välittömässä läheisyydessä. Kaupungin uimarannalla vesipedot pääsevät hyppäämään veteen hyppytornista. Molempien rantojen yhteydestä löytyy beach volley-kenttä.

Neljä sup-lautaa ja oranssi kajakki tyynen joen rantahiekalla auringossa.

Lue lisää Pitkäjärven vapaa-aikakeskuksen palveluista ja aktiviteeteista täältä.