Kokemäki lumosi pääkaupunkiseudulta muuttaneen

Luontoa ja rauhaa kaivannut Maria Kortelainen jätti Helsingin taakseen ja muutti Kokemäelle Kauvatsan kylään ilman minkäänlaista aiempaa yhteyttä kaupunkiin. Kokemäeltä löytyi mieluisa työ ja kaivattua levollisuutta arkeen.

Vielä vuosi sitten Kortelainen perheineen asui Helsingissä vilkkaalla ja meluisalla alueella. Arjen hektisyys ja elinympäristön turvattomuus alkoivat hiljalleen kasvattaa haavetta elämästä maalaisympäristössä.

Haave konkretisoitui syyskuussa 2021, kun perhe pakkasi muuttokuorman ja lähti kohti Kokemäkeä.

– Meillä oli vahva halu päästä pois keskustasta luonnon äärelle. Kertaakaan emme ole valintaamme katuneet, vaan viihdymme mainiosti, Kortelainen kommentoi.

Olen löytänyt elämääni merkityksellisyyttä – töihin mennessä tulee aina hyvä mieli.

Viihtymistä on edesauttanut työ täysin uudella alalla Kauvatsan paikallisessa huoltamossa, Gulfissa. Uransa kampaajana ja ripsiteknikkona tehnyt Kortelainen toimii nyt kahvilatoiminnan ja autojen parissa.

– Nautin Kokemäellä asumisesta valtavasti. Olen löytänyt elämääni merkityksellisyyttä – töihin mennessä tulee aina hyvä mieli.

Kortelaisen vanhin poika jäi aluksi asumaan Helsinkiin. Kokemäellä vieraillessaan myös hän ihastui maalaiskaupungin tunnelmaan, ja nyt koko Kortelaisen perhe asuu Kokemäellä.

Kauvatsan Gulf huoltoasema, sininen taivas ja auringonpaiste.