Kouluruokailun tehtävänä on oppilaiden terveen kasvun ja kehityksen, opiskelukyvyn sekä ruokaosaamisen tukeminen. Opetukseen osallistuvalle on annettava jokaisena työpäivänä täysipainoinen maksuton ateria. Ateria nautitaan tarkoituksenmukaisesti järjestetyn ja ohjatun ruokailun aikana. Kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon ruokailun terveydellinen, sosiaalinen ja kulttuurinen merkitys. Noudatamme valtakunnallista kouluruokasuositusta (Valtion ravitsemusneuvottelukunta, Opetushallitus sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos).
Kouluruokamme valmistetaan pääsääntöisesti itse keskuskeittiö Köökissä Kokemäen koulukeskuksessa. Ruokalistan suunnittelussa kuullaan koulujen toiveita ja huomioidaan kalenterivuoden juhlapäivät. Lisäksi kouluruokaan tuo vaihtelua erilaiset teemapäivät.
Kokemäellä kokoontuu säännöllisesti kasvatuksen ja opetuksen ruokaryhmä, johon kuuluu edustajat varhaiskasvatuksesta, perusopetuksesta, lukiosta sekä ruokapalvelusta. Ryhmään on kutsuttu myös oppilaskuntien sekä vanhempaintoimikuntien/-yhdistysten edustajia. Pyrimme tekemään yhteistyötä myös hyvinvointialueen terveydenhoitajien kanssa. Ryhmässä keskustellaan ajankohtaisista ruokailuun liittyvistä asioista.