Hae sivustolta

Ruoka- ja siivouspalvelut

Ruoka- ja siivouspalvelut tuottavat palveluita 26 ammattilaisen voimin.

Tavoitteemme on tuottaa palvelua mahdollisimman kustannustehokkaasti ja asiakaslähtöisesti. Olennaisena osana toimintaamme ovat vastuullisuus, työn kehittäminen sekä työhyvinvointi.

Kokemäen ruoka- ja siivouspalveluiden diblomi luomutetaan ruokapalvelut vuoteen 2030 mennessä.

Ruokapalvelut

Kokemäen ruokapalvelut valmistaa päivittäin ateriat reilulle tuhannelle ruokailijalle kaupungin kouluihin ja päiväkoteihin sekä omalle henkilöstölle. Ruoka on merkittävä terveyden ja hyvinvoinnin edistäjä ja haluamme panostaa kotimaiseen lähi- ja luomuruokaan.

Meillä on ammattitaitoinen ja koulutettu henkilökunta, joka valmistaa ravintosuositukset huomioivia, laadukkaita ja monipuolisia ateriapalveluita. Nämä ravitsevat ja maukkaat ateriat valmistetaan päivittäin tuotantokeittiössämme Köökissä. Kokemäeltä löytyy yksi tuotantokeittiö ja 6 palvelukeittiötä.

Ruokapalvelumme noudattaa viiden viikon kiertävää ruokalistaa, jossa on huomioitu valtakunnallinen kouluruokasuositus. Kouluilla tarjoillaan päivittäin myös kasvisvaihtoehtoa (lakto-ovo). Ruokapalveluiden 13 ammattilaista huolehtivat aterioiden valmistuksen lisäksi aterioiden tarjoilusta sekä astiahuollosta.

Ruokatarjottimella koululounas. Lautasella perunaa, lihapullia ja salaattia. Lisänä on lasillinen maitoa ja näkkileipää.
Kuva: Sonja Elo

Siivouspalvelut

Siivouspalvelut tuottavat ylläpito- ja perussiivouspalveluita päiväkoteihin, kouluihin ja muihin kaupungin julkisiin tiloihin. Siivouspalveluilla työtämme ohjaa asiakkaiden kanssa sovitut palvelukuvaukset.

Käytössämme ovat ajanmukaiset välineet, koneet ja aineet sekä mitoitetut siivousmenetelmät. Näin pyrimme luomaan asiakkaille puhtaat ja viihtyisät tilat, laadukkaan sisäilman sekä pinnoille pitkäkestoisen käyttöiän.

Siivouspalveluiden tavoitteena on vähentää kemikaalien käyttöä tilojen puhdistuksessa. Tästä hyötyvät niin ympäristö, työntekijät kuin tilojen käyttäjätkin. Uudet siivousteknologiat ja -menetelmät mahdollistavat puhdistuskemikaalien vähentämisen ja paikoin jopa täysin kemikaalittoman puhdistuksen.

Myös vedenkulutuksen minimointi ja sitä kautta energiankulutuksen vähentäminen on keskeinen tavoite siivouspalveluiden kehittämisessä.

Ruokailutilan lattian moppaaminen.
Kuva: Ella Kaunisto