Kokemäen Kova-Väki ry on liikuttanut kaupunkilaisia jo yli 100 vuotta. Kuva: Timo Riuttanen

Kesälomakauden jälkeen syksy, arki ja rutiinit tekevät paluutaan. Lue virtaa antavat vinkkimme, jotka luovat arjesta irtautumista ja lisäävät hyvinvointia.

Kokemäen kaupungilla kuntalaisten hyvinvointi on sydämenasia, jota edesautetaan kehittämällä lähiliikuntapaikkoja sekä matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksia. Keväällä avautunut skeittiparkki, Tulkkilan liikuntapuiston lämmitetty tekonurmikenttä sekä Kokemäen Lions Clubin rakenteilla oleva lasten liikennepuisto ovat tekoja, joilla lisätään erityisesti lasten ja nuorten vapaa-ajan mielekkyyttä.

Poika tekee skeittitemppua skeittiparkilla.
Nuorten aloitteesta rakennetulle skeittiparkille on lainattavissa scootteja ja skeittilautoja Kokemäen pääkirjastolta.

”Harrastamisen tarkoituksena on rentouttaa, palauttaa sekä tukea mielen ja kunnon hyvinvointia. Kokemäeltä löytyy monipuolinen harrastustarjonta kaupungin tuottamien liikuntapalveluiden, kansalaisopiston kurssien sekä paikallisten yhdistysten tuottamien harrastus- ja vapaa-aikapalveluiden kautta”, kertoo Kokemäen kaupungin vapaa-aikapäällikkö Elina Heinilä.

Kokemäellä viihdykkeellistä ja liikunnallista toimintaa arkeen tuovat muun muassa karting- ja frisbeegolf-radat, uimahalli, Pitkäjärven monipuoliset aktiviteetit sekä kirjastot. Lisäksi Kokemäellä toimii lukuisia aktiivisia yhdistyksiä, kuten Kokemäen VPK, Kokemäen Urheiluautoilijat, Lions Club Kokemäki, Kokemäen Koirakerho ja Teljän Partio. Yhdistystoiminta on helppo väylä hakeutua mukaan samojen mielenkiinnonkohteiden äärelle ja tukea paikallisia toimintoja.

Seuratoiminta lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta

Kokemäen Kova-Väki Ry (KK-V) tarjoaa useita joukkuelajeja, kuten pesäpalloa, jalkapalloa, jääkiekkoa ja yleisurheilua. Seuran elämäntehtävänä on tarjota monipuolisia liikunnallisia elämyksiä ikään, sukupuoleen ja kuntoon katsomatta kaikkina vuodenaikoina. Pääseura on toiminut kaupungissa jo 100 vuoden ajan.

KK-V Pesäpallo Ry:n puheenjohtaja Jenna Hakuni on liittynyt mukaan pesäpalloon 7-vuotiaana. Harrastaminen on jatkunut jo yli parikymmentä vuotta muuttaen muotoaan kilpaurheilun kautta valmentamiseen, tuomarointiin ja seuran hallituksessa vaikuttamiseen.

“Kokemäellä urheilu on ollut aina merkittävässä roolissa ja kaupungissa on haluttu ylläpitää liikuntakulttuuria. Seuratoiminta on itselleni merkinnyt yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Upeaa, että pääseura juhlii jo sadatta vuottaan ja ihmiset myös arvostavat seuran merkityksellistä toimintaa”, Hakuni kertoo.

”KK-V:n harrastustoimintaan kannattaa liittyä mukaan taitotasosta riippumatta! Joukkueissamme on eri tyyppisiä pelaajia ja joukkueet muovautuvat osaamistasojen mukaan. Yhteishenki on se ratkaisevin tekijä, kun mietitään menestymistä”, Hakuni kannustaa.

Monipuoliset jumppatunnit ja vauhdin hurmaa

Myös Suomen Voimisteluliiton jäsenseura, Kokemäen Naisvoimistelijat ry, juhlii ensi vuonna jo 110 vuotista toimintaa. Seura tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden harrastaa edullisesti monipuolista kunto- ja voimisteluliikuntaa lähellä ja turvallisesti, kaikille ikäpolville.

”Alkavalle syksylle tuntitarjontamme on monipuolistunut entisestään uuden ohjaajankin myötä. Jumppia on äijäjoogasta kahvakuulaan sekä telinevoimistelusta kuntojumppaan. Tanssin ja esittävän voimistelun suosio on myös kasvanut ja vastaamme kysyntään laviksella, zumballa ja uudella latinoshow-tanssitunnilla”, paljastaa Kokemäen Naisvoimistelijat ry:n varapuheenjohtaja Tiina Starcke.

Seuran nimen juuret johtavat seuran perustamisen aikaan, jolloin voimistelu oli naisvoittoista.

Jumppaohjaaja liikuttaa jumpparyhmää liikuntasalissa.
Kokemäen naisvoimistelijoiden syksyn jumppakalenterissa on monipuolinen valikoima kotijumpasta latinotanssiin. Kuva: Suomen Voimisteluliiton arkisto

”Tuntimme ovat kaikille avoimia ja osallistua voi kuntotasosta tai sukupuolesta riippumatta. Miehet ovat hyvin alkaneet löytää myös tunneillemme ja haluamme kehittää toimintaamme tasa-arvon mukaisesti. Parille tunnille olemme mataloittaneen osallistumisen kynnystä kohdistaen miehille omat kahvakuula- ja joogatunnit. Seuran nimen muuttaminen on ollut seuran hallituksessa puheenaiheena”, Starcke jatkaa.

Ryhmäliikunnan sijaan vauhdin hurmaa arkeensa kaipaaville kannattaa suunnaksi ottaa Järilän kartingrata. Kokemäen FK-Kerhon tavoitteena on tarjota nuorille ja heidän perheille tasokas moottoriurheilun harrastuspaikka. Harrastuksen aloittamisen helpottamiseksi kerholla on vuokra-autoja niin junioreille kuin aikuisillekin, joilla pääsee kerhon jäsenten opastuksella tutustumaan kartingin saloihin.

”Harrasteryhmä kokoontuu maanantaisin elokuun loppuun saakka ja silloin lapset pääsevät kokeilemaan kartingia kerhon autoilla parilla kympillä. Tänä vuonna nuorin kuljettaja on ollut 3-vuotias. Vuosittain kerhoon löytyy uusia harrastajia ja tälläkin hetkellä kolme miettii oman auton hankintaa, kun ovat päässeet lajin makuun. Kannattaa siis tulla kokeilemaan ajoa”, kehottaa Kokemäen Fk-kerho ry:n puheenjohtaja Artturi Kankeri.

Kokemäen uimahalli on koko perheen suosima harrastepaikka.

Poimintoja Kokemäen harrastekalenterista ja seuratoiminnasta:

Maanantai 

Ikivireät / Vesijumppa / Lavis / Temmeltäjät / Ilmajooga / Vesijuoksu / Zumba

Tiistai

Kuntojumppa / Tuolijumppa / Tanssillinen voimistelu / Kahvakuula / Puutyöpaja

Keskiviikko

Kuntoliikunta / Aikuisten höntsäpesis / Äijäjooga / Pitsinnypläys / Senioritanssi

Torstai

Kunnon Startti / Kevyt kuntoliikunta / Lukupiiri / Latinoshow-tanssitunti / Korukurssi / Kehonhuolto / Bändikurssi

Lauantai

Vauvauinti / Naperouinti / Vesijuoksu / Vesijumppa

Sunnuntai

Flowgymnastics / Miesten kahvakuula / Flow-jooga