Tekemistä nuorilta nuorille

Mitä lähemmäs kesää kuljemme, sitä enemmän energiaa ja iloa nuorista pulppuaa. Nuorten suunnitelmia kesälle on kiva kuulla. Suunnitelmat vaihtelevat kesätöistä rennosti ottamiseen, mutta yksi on varmaa: jokainen odottaa kesää innoissaan.

Veden äärellä

”Olen Hilla Pärssinen, yksi Kokemäen nuorisotyöntekijöistä. Vastuualueisiini kuulu muun muassa Nuorten Vaikuttajaryhmän luotsaaminen. Ryhmässä toimii 11 innostavaa nuorta, jotka haluavat kehittää Kokemäestä vieläkin parempaa paikkaa nuorille.

Omaan kesääni kuulu vahvasti vesi, olen koko elämäni viettänyt veden äärellä. Viileä vesi tuo helpotusta kuumiin kesäpäiviin. Virran mukana voi ajelehtia ja uida rauhallisesti takaisin. Sukeltaessa näkee ja kuulee täysin toisen maailman. Välillä on pakko palata pinnalle haukkaamaan happea. Hyppytornista hypätessä jännitys kouraisee mahasta ennen kuin varpaat rikkovat veden pinnan. Tänä kesänä täytyy ehdottomasti testata Pitkäjärven uimaranta ja torni. Uskallan siis väittää, että suuren osan kesästäni vietän uimassa.”

Mitä milloinkin

”Olen Oskari Pere ja toimin Kokemäen vaikuttajanuorten puheenjohtajana. Olen mukana toiminnassa viidettä vuotta. Kesäisin olen pruukannut tehdä vähän sitä sun tätä: kierrellä kotikunnan maastoja mönkijällä, vesihiihtää Kokemäenjoella ja mitä milloinkin. Veden ääressä tulee ylipäänsä vietettyä melko paljon aikaa joko veneillen, meloen tai uiden – tuo joki kun tuossa kodin vieressä kulkee. Nätin päivän sattuessa kohdalle on ihan hauskaa käydä uiskentelemassa myös Pitkäjärvellä.

Jos jotain vinkkiä kesätekemiseen antaisin, niin varsinkin Pitkäjärvi on monipuolinen paikka monine mahdollisuuksineen. Yksi minun omista lempi jutuista on kierrellä vähän paikkoja ja liikuskella luonnossa jonkun matkan päässä pikitiestä siinä toivossa, että löytäisin jotain hauskoja uusia paikkoja.”

Skeitaten kesään

”Olen Anna Salo ja toimin Kokemäen vaikuttajanuorten varapuheenjohtajana. Minulta kysyttiin vinkkejä kesänviettoon Kokemäellä, joten kerron nyt muutamia omia suosikkejani. Kesänviettoon Kokemäellä löytyy monenlaisia vaihtoehtoja: uimarantoja, urheilukenttiä ja frisbeegolfratoja, kesäkahviloita, jäätelökioski sekä uusi skeittiparkki. Kuumana kesäpäivänä Kokemäenjoki ja Pitkäjärvi tarjoavat loistavat uintimahdollisuudet ja uinnin jälkeen on mukava käydä ostamassa jäätelöä vaikkapa kahvilasta tai kioskista. Samalla tuet kokemäkeläisiä yrittäjiä! Lisäksi Kokemäen keskustaan on juuri rakennettu skeittiparkki Kokemäen vaikuttajanuorien aloitteesta. Toivomme siis, että skeittiparkilla on paljon uusia käyttäjiä tulevana kesänä!”

Vaikuttajanuoret Hilla, Oskari ja Anna skeittiparkin edustalla, taustalla yksi skeittari.
Vaikuttajanuorten luotsaajat Hilla, Oskari ja Anna toivovat näkevänsä Kokemäen upouudella skeittiparkilla paljon innokkaita skeittareita ja temppuilijoita tänä kesänä.