Kokemisen Kokemäki

Liplattele laineilla, kurkkaa syvemmälle kulttuuriin tai liikuttele kehoa. Kokemäen historia, luonto ja monet aktiviteetit tarjoavat mahdollisuuksia kaikenikäisille sekä ravintoa kaikille aisteille.

Kulttuuriharrastaja, yhdistysaktiivi ja kiekon lennättäjä kertovat parhaat bongauskohteet Kokemäeltä, joista koko perhe tai kaveriporukka löytävät mielekkäitä kohteita yhden tai useamman päivän vierailuun. Koe Kokemäki, kehottavat kokemäkeläiset ja toivottavat vieraat tervetulleeksi. Elämänmakuisia tarinoita Kokemäeltä voit lukea lisää kaupungin verkkosivuilta.

Monimuotoinen jokimaisema ihastuttaa asukastaan

Kokemäkeläinen Olli Nurmi tunnetaan paikkakunnalla aktiivisena yhdistysihmisenä. Luonnossa liikkuvan Nurmen mukaan kaupungin läpi kulkeva joki on ehdottomasti parasta, mitä Kokemäeltä löytyy.

– Jokimaisemat ihastuttavat maalta ja vedestä. Lyhyemmillä ja pidemmillä melontaretkillä joki tarjoaa paljon kauneutta silmälle, rauhoittumista mielelle ja erilaisia retkeilymahdollisuuksia saarimaisemissa. Kokemäenjoella on niin kaunista, että se pitää itse kokea, Nurmi kannustaa.

Kokemäen retkeilymahdollisuudet ovat myös omaa luokkaansa niin patikoiden kuin pyöräillen.

– Yhdistysten järjestämä luontotapahtuma Polkuretki on mukava tapa patikoida Hiipireitti muiden osallistujien kanssa. Toki täältä löytyy monia merkittyjä reittejä myös omaehtoiseen liikkumiseen sekä taukopaikkoja evästelyyn ja tulisteluun.

Farkkuihin ja mustaan huppariin pukeutunut Olli Nurmela nojaamassa perävaunuun, jossa kajakkeja ja vieressä on valkoinen matkailuauto.
Olli Nurmi harrastaa monenlaista liikuntaa melonnasta pyöräilyyn. Välillä hän liikkuu myös asuntoautolla. Kanoottien suuri määrä miehen tontilla johtuu siitä, että hän on Teljän Ladun puheenjohtaja.

Kokemäki on kiekonheittäjän unelma

Kokemäkeläinen Mika Laikko heittäytyi frisbeegolfissa kilpailijaksi vuosikymmenen harrastamisen jälkeen. Kokemäellä laji kehittyy hurjaa vauhtia, ja alueelle on syntymässä fribailijan unelmakeidas.

– Kokemäen helmi on Pitkäjärvi, josta harrastelija löytää 18-väyläisen kilparadan, kiekkokaupan, mahdollisuuden harjoitella hallissa, majoitus- ja uintimahdollisuudet sekä muita palveluja, Mika Laikko kertoo innostuneesti.

Kokemäen frisbeegolfin harrastusmahdollisuudet kehittyvät entisestään.

– Kohta kolmea täyspitkää rataa ja harjoitushallia täydentävät 12-väyläinen ja 9-väyläinen rata sekä popup-rata. Toki kivenheiton päässä sijaitsevat myös Harjavallan radat. Kyllä Kokemäellä kiekkoa sopii heitellä useamman päivänkin, ja majoitusmahdollisuuksiakin löytyy moneen makuun.

Punaisiin shortseihin ja valkoiseen hihattomaan paitaan pukeutunut Mika Laikko heittämässä frisbeetä voimalla.
Laikko kiertää lajin parissa niin Suomessa kuin ulkomailla. Harrastajan kannattaa ehdottomasti suunnata kohti Sydän-Satakuntaa, Mika Laikko kannustaa.

Kappeli kauneinta Suomea

Kokemäeltä löytyy Suomen vanhin puurakennus, joka kansanperinteen mukaan on toiminut keskiajalla Suomen kansallispyhimyksen Piispa Henrikin saarnahuoneena. Kokemäen kulttuuritietäjä Tapani Hulttinen rankkaa kappelin kulttuurikohteiden ykköseksi.

– Piispa Henrikin tarina herättää kappelin eloon vierailijan mielikuvissa. Kokemäellä on vanha ja pitkä historia aina entisestä emäpitäjän ajasta lähtien. Matkailijalla on mahdollisuus tilata kulttuurikierros historiatarinoilla höystettynä Kokemäen kaupungin kautta, Hulttinen kertoo.

Kokemäeltä löytyy monia kulttuurihistoriallisesti merkittäviä kohteita.

– Muun muassa Käräjämäki, museosilta, kirkonmäki ja museot tarjoavat nähtävää ja koettavaa useammallekin päivälle. Mielenkiintoisia tarinoita on kerrottavaksi aikuisille ja perheen nuoremmillekin. Kulttuuripäivä Kokemäellä on varmasti kokemisen arvoinen.

Tapani Hulttinen kurkistamassa vanhan hirsirakennuksen oviaukosta.
Tapani Hulttiselle myönnettiin Kokemäen kulttuuripalkinto ansiokkaasta työstä kulttuuritoiminnan eteen.