Kokemäki kutsuu osaajia

Kokemäki on koti osaajille tänään ja tulevaisuudessa. Kaupunkiin rakentuvat teollisuustontit luovat alueelle satoja työpaikkoja. Ensiluokkaiset kulkuyhteydet tekevät teollisuusalueesta poikkeuksellisen niin Satakunnan kuin koko Suomenkin yrityskeskittymiin verrattuna.

Monien mahdollisuuksien kaupunki, Kokemäki. Trendikkäässä maaseutukaupungissa halutaan elää, työskennellä ja kukoistaa yrityksenä jo nyt, ja uuden teollisuusalueen myötä kehittyvä kaupunki houkuttelee entistä enemmän.

– Kokemäki on kaikin puolin houkutteleva. Rauhallinen ympäristö mahdollistaa leikkimisen ja liikkumisen ulkona myös perheen pienimmille. Meillä nautitaan puhtaasta luonnosta, palveluista ja hyvistä yhteyksistä. Esimerkiksi Poriin ja Tampereelle on maltilliset matkat, selventää Kokemäen kaupunginjohtaja Teemu Nieminen.

Kirkkokallion ja Katilan alueelle rakentuva teollisuusalue on konkreettinen esimerkki aktiivisesta kaupungin kehittämisestä. Teollisuusalue luo Kokemäelle lähivuosina useita satoja työpaikkoja ja sen vaikutukset näkyvät asukasluvun kasvuna ja kaupunkilaisia kiinnostavien palvelujen lisääntymisenä.

– Haluamme houkutella Kokemäelle uusia yrityksiä ja auttaa paikallisia yrityksiä kasvun polulle. Näin voimme edesauttaa sitä, millainen kaupunki Kokemäki on tulevaisuudessa ja mitä palveluita meillä täällä on. Pyrimme siihen, että vaikka elämä hetkellisesti veisi muualle, Kokemäelle halutaan palata, jatkaa Nieminen.

Aktiivinen yrityskeskittymä jo nurkan takana

Tällä hetkellä pääosin maatalouskäytössä olevaa 37 hehtaarin aluetta kaavoitetaan parhaillaan teollisuusalueeksi. Jo kesän aikana kaupunki voi alkaa tarjoamaan tontteja yrittäjille ja kiinteistöjen rakentaminen voi alkaa loppuvuodesta. Valtatie 2:n ja rautatien vieressä sijaitseva loistava sijoituspaikka yrityksille luo hyvinvointia Kokemäen lisäksi koko Satakuntaan.

– Alueen sijainti on paras mahdollinen. Työntekijöiden on helppo kulkea töihin, ja raaka-aineet sekä valmiit tuotteet pääsevät liikkumaan moitteitta, vaikka Eurooppaan asti. Teollisuusalue luo valtavasti työtä ja on hyväksi koko Satakunnalle, selventää teollisuusalueen projektiryhmän projektipäällikkö Jukka Kotiniemi.

Kokemäellä on mahtavaa potentiaalia kehittyä. On töitä ja tontteja heti luovutettavaksi, ja mahdollisuuksia luoda uusia paikkoja sekä asumiseen että yrittämiseen. Kaupungin kehitysmyönteinen asenne tekee sielukkaan Kokemäenjoen rannalle rakentuneesta kaupungista mahdollisuuden, jota ei haluta ohittaa.

– Elinkustannukset ovat matalat, mikä mahdollistaa monia asioita elämän eri osa-alueilla. Nopea valokuituyhteys tekee etätyöskentelyn mutkattomaksi niin kuntalaisille kuin yli tuhannen kesäasunnon asukkaille. Kokemäellä on helppoa elää ja työskennellä, Nieminen ja Kotiniemi kiteyttävät.

Kokemäen teollisuusaluetta kuvattuna korkealta ilmasta.
Hyvät kulkuyhteydet tekevät Kokemäen uudesta teollisuusalueesta loistavan sijoituspaikan yrityksille.

Tutustu Kokemäen työ- ja yrityskenttään paremmin täällä.