TIEDOTE  06.10.2021

Kokemäen kaupunki ja Æsir Technologies Inc. ovat 6.10.2021 sopineet allekirjoitta aiesopimuksen nikkelihydroksidilaitoksen rakentamisesta Kokemäelle. Kokemäelle rakennettavan laitoksen tuotanto käytetään Æsir Technologies Inc. konsernin tehtailla. Tavoitteena on aloittaa laitoksen rakentaminen kesällä 2022 ja tehtaan tuotanto alkaisi keväällä 2023. Rakennettava laitos tulee työllistämään alkuvaiheessa noin 20 henkilöä.

Teemu Nieminen, Craig Wilkins ja Ari Virtanen.

Tämä laitos on ensimmäinen vaihe osapuolten yhteistyöhankkeessa, jonka toinen vaihe käsittää nikkeli-sinkki-akkutehtaan rakentamisen Kokemäelle siten, että sen aloittaa toimintansa vuoden 2024 aikana. Akkutehdas tulee valmistuessaan työllistämään ensivaiheessaan noin 400 työntekijää, investoinnin arvo on arviolta 110 miljoonaa euroa. Tehtaan tuotantokapasiteetti on noin 1.8 GWh.

”Lainaus Randy Moore”: Randy Moore, CEO of Æsir Technologies stated “after announcing the launch of our nickel zinc Gigafactory in Rapid City last week, we quickly turned our attention to solidifying the supply chain to support the factory.  Our visit to Finland provided us tremendous insight to the region’s robust ecosystem that is fully committed to supporting the energy storage sector.  We are pleased to announce our selection of the town of Kokemäki as the location for our nickel hydroxide plant and believe this is just the beginning of our long-term plans in Finland.”

Randy Moore, Æsir Technologies Oy:n toimitusjohtaja totesi: ”Ilmoitettuamme nikkelisinkkitehtaan rakentamisesta ja käynnistämisestä Rapid Cityssä USA:ssa viime viikolla, käänsimme nopeasti huomiomme toimitusketjun lujittamiseen tehtaan tukemiseksi. Vierailumme Suomessa tarjosi meille käsityksen alueen vankasta ekosysteemistä, joka on täysin sitoutunut tukemaan energian varastointialaa. Meillä on ilo ilmoittaa, että valitsimme Kokemäen kaupungin nikkelihydroksidilaitoksemme sijaintipaikaksi ja uskomme, että tämä on vasta alkua pitkän aikavälin suunnitelmillemme Suomessa. ”

”Kokemäen kaupungin näkökulmasta on erityisen hienoa, kun saadaan paikkakunnalle uusi kansainvälinen toimija, joka investoi alueelle ja tulee työllistämään merkittävän määrän uusia työntekijöitä. Hanke on koko seutukunnalle ja Satakunnalle positiivinen signaali siitä, että meidän alueella on vetovoimaa ja hanke tukee Suomen kansallista akkustrategiaa ja erityisesti Satakunnassa olevaa akkuklusteria. On ilahduttavaa huomata, miten iso kansainvälinen toimija arvostaa meidän olemassa olevia vahvuuksia ja mahdollisuuksia koskien aluemme sijaintia, saavutettavuutta, koulutusmahdollisuuksia sekä ympäristötekijöitä. Työ hankkeen toteuttamiseksi alkaa välittömästi ja Kokemäen kaupunki haluaa jo tässä vaiheessa kiittää kehitysyhtiö Prizztech Oy:n henkilöstöä siitä asiantuntemuksesta ja ammattitaidosta hankkeen eteenpäin viemisestä toteaa kaupunginjohtaja Teemu Nieminen”

Kokemäellä 6.10.2021

Teemu Nieminen                                      Craig Wilkins

Kaupunginjohtaja                                     CFO, Æsir Technologies Inc.

Kaupunginjohtaja Teemu Nieminen ja Craig Wilkins, CFO Æsir Technologies Inc.