Kesäpäivä Kauvatsalla

Kauvatsa on yksi Kokemäen syrjäisimmistä kylistä, mutta takuulla vierailun arvoinen. Se sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Kokemäen keskustasta, mutta sijainnistaan huolimatta kylä on varsin eläväinen. Kesällä Kauvatsan asukasmäärä kasvaa merkittävästi mökkiläisten ansioista.

Kauvatsa on monille tuttu suosituista tapahtumistaan. Heinäkuun ensimmäisen lauantain mopokarnevaali ja saman kuun viimeisen lauantain Kauvatsa-päivä ovat monille kesän kohokohta. Tapahtumien lisäksi Kauvatsalle kannattaa poiketa myös nähtävyyksien vuoksi.

– Paikallisiin nähtävyyksiin kuuluvat vuonna 1879 valmistunut Kauvatsan kirkko sekä Lähteenmäen koululla sijaitsevaNahkurimuseo, joka on auki tilauksesta. Tarjoamme museovieraille halutessa myös opastuksen, lupaa Kauvatsan Kotiseutuyhdistyksen sihteeri Tanja Kivilähde.

Kauvatsa-päivä markkinat

Luonnon ystäville Kivilähde suosittelee Kauvatsan useita lintutorneja, etenkin Puurijävi-Isosuon kansallispuistossa sijaitsevaa Kärjenkallion lintutornia, joka on yksi pohjoismaiden suurimpia.

– Puurijärvi-Isosuo sopii koko perheen retkikohteeksi, sillä lintutornille on parkkipaikalta vajaan kilometrin matka ja reitti on helppokulkuinen.

Seikkailunnälkäisille saattaa toimia paremmin Kauvatsan Kanninkivi, louhikoksi hajonnut siirtolohkare, jonka sisään on muodostunut luola. Siirtolohkareeseen liittyy legenda, jonka mukaan jättiläinen ärsyyntyi sahan kolinasta. Niinpä jätti päätti heittää koskessa sijainnutta sahaa kivellä, mutta kivi ei osunutkaan kohteeseen, vaan hajosi pirstaleiksi rannalle.

Kauvatsa on tunnettu myös useista aktiivisista yhdistyksistä ja yrityksistä. Omaa kauppaa kylällä ei enää ole, mutta vanhan kaupan tiloista saa ostaa parin viikoin välein perunaa, hilloja ja muita vastaavia tuotteita. Retkipäivän Kauvatsalla kruunaa pysähdys ravintola Majavakeitaan tai legendaarisen huoltoasema Gulfin herkkujen äärellä!

Lisätietoa ja vinkkejä kesäpäivän viettoon Kauvatsalla löydät kotiseutuyhdistyksen verkkosivuilta.


Tilaa Kesäelämää-lehti kotiin

Lehden tilaukseen pääset täältä.