Kesäpäivä Kokemäellä: Miten voimme palvella?

Olipa tarkoituksenasi viivähtää pidempään tai pysähtyä vain hetkeksi, Kokemäki tarjoaa monipuolisia palveluita koko perheelle. Löydä paikalliset helmet ja tue yrittäjää – vietä loma Kokemäellä!

Kesäinen retkipäivä vaatii alleen tukevan aamiaisen. Sellaisen voi nauttia Kokemäellä Cafe Unossa. Retkipäivän eväät saa napattua kätevästi mukaan S-marketista tai K-Supermarket Teljänportista. Herkuttelija piipahtaa myös Anttilan Tilan tilamyymälässä, jossa on tarjolla satokauden herkkuja niin omalta kuin lähialueen tuottajien tiloilta.

Kokemäellä sijaitsee myös Sinituotteen tehtaanmyymälä: sieltä löytyvät niin SINI-siivousvälineet kuin KUNGS-autotarvikkeet, itselle tai tuliaisiksi. Kun pakolliset shoppailut on hoidettu, on aika suunnata nokka kohti Pitkäjärven vapaa-aikakeskusta.

Pitkäjärvellä vierähtää helposti kokonainen kesäpäivä. Vapaa-aikakeskus vuokraa muun muassa maastopyöriä, fatbikeja ja sup-lautoja. Lähteepä sitten metsään tai järvelle, maisemat hurmaavat takuulla. Lounasravintola Kellari ja Werantaterassi pitävät huolen siitä, ettei nälkä pääse yllättämään.

Pitkäjärvi tarjoaa erinomaiset maastot myös jalan retkeilyyn. Alueella on helppokulkuisia neulaspolkuja ja laavu vain kilometrin päässä vapaa-aikakeskukselta. Toinen suosittu luontokohde on Puurijärvi-Isosuon kansallispuisto: Kärjenkallion lintutorni on yksi pohjoismaiden suurimmista. Parkkipaikalta lintutornille on vain kilometrin matka ja maasto on helppokulkuista, joten kohde sopii erinomaisesti lapsiperheille.

Historiannälkäiselle Kokemäellä on paljon annettavaa. Kokemäenjoen laakso on ollut yksi Suomen tärkeimmistä asutusalueista jo rautakaudella. Kokemäen historiaan voi tutustua esimerkiksi Kustaa III:n kirkossa tai Pyhän Marian kirkon sakaristossa. Kokemäellä on myös useita museoita, joista moniin on ilmainen sisäänpääsy.

Pitkän retkipäivän jälkeen matkaseurueen ruokkii Pizzeria Belda tai Ravintola Vanha Silta. Kun vatsat on täytetty, on aika painaa pää tyynyyn: Kokemäeltä löydät useita, eri tasoisia majoituspalveluita. Hyvin nukutun yön jälkeen on ilo suunnata kohti seuraavan päivän seikkailuja!

 

Hyppää junaan ja suuntaa Kokemäelle!

Kokemäki sijaitsee Satakunnan sydämessä, erinomaisten kulkuyhteyksien päässä. Kokemäelle on helppo tulla julkisella liikenteellä: junalla Porista matkaa kertyy vain puolisen tuntia, Tampereelta reilu tunti. Junassa matka sujuu rattoisasti ja mukana kulkee kätevästi myös polkupyörä. Rautatieasemalta matkaa Kokemäen keskustaan on reilu kolme kilometriä. Pakkaa siis pyöräilyvarusteet mukaan ja hyppää junaan!

 

Kesäkahviloita moneen makuun

Cafe Vitikkala

• Cafe Vitikkala, Vitikkala 48, 32820 Riste, p. 050 550 0056
• Kauvatsan Kesäkahvila, Yttiläntie 735, 32910 Kauvatsa, p. 040 059 0899.
• Kesäkahvila Kaneli, Kauvatsantie 271, 32800 Kokemäki.
• Muuntamokahvila, Matkailu-infopiste. Seuratalonrinne,32800 Kokemäki.
• Café Uno, Kokemäen liikekeskus, p. 044 244 3856.
• PoniExpress, Kullaantie 739, 32860 Korkeaoja.
• Moccapala (myös lounas), Haapionkatu 17 c, 32800 Kokemäki, p. 040 417 9840.
• Weranta (myös lounas), Pitkäjärven vapaa-aikakeskus, Urheilutie 15, 32810 Kokemäki.


Tilaa Kesäelämää-lehti kotiin

Lehden tilaukseen pääset täältä.