Merikarhun jalanjäljissä Kokemäellä

Selkämeren kansallispuiston ystävät ry kartoittaa Karhuseudun ja Joutsenten reitin tukemassa LEADER-hankkeessa Kokemäenjoen varren luonto- ja kulttuurikohteita maaseutumatkailusta kiinnostuneille. Tavoitteena on kaupunkien halki kulkeva reitti, jonka varrelle on poimittu jokaisesta mielenkiintoisia vierailukohteita. Hankkeen yhteistyökaupungit Kokemäen lisäksi ovat Sastamala, Huittinen, Harjavalta, Nakkila, Ulvila ja Pori.

Merikarhun kierros maisema

Kierroksen varrella on kaikkiaan noin 120 huomionarvoista kohdetta. Kokemäen alueella näistä kohteista on 19. Hanke valmistuu joulukuussa 2021. Lopputuotteena syntyy nettisovellukseen perustuva kartta sekä opasvihko, joiden avulla kierroksen kohteet löytyvät helposti. Nämä valmistuvat jo kesäkuussa. Syksyllä tulossa on yhteistyökaupungeissa kiertävä näyttely ja aineiston kokoava kirja.

Hankkeen innoittajana on toiminut edesmennyt ”merikarhu”, Paul Aarnio (1892–1970). Viimeisen parinkymmenen elinvuotensa aikana hän kulki joka kesä kolmipyöräisellä mopedilla edestakaisen matkan jokivartta pitkin Karkusta Reposaareen. Hän nautti meren kohinasta ja vieraili äitinsä haudalla. Matkoillaan hän tutustui moniin mielenkiintoisiin kohteisiin. Merikarhun kierroksen toivotaan innostavan yhä useampia kulkemaan upean kotiseutumme maisemissa ja tutustumaan sen arvokkaaseen luontoon ja kulttuuriperintöön.

Lue lisää Merikarhun kierros -hankkeesta täältä!

Merikarhun kierros – kohteet Kokemäellä

Kravioja
Ronkanharju
Karhuveistokset
Leikkimäki
Pyhän Henrikin saarnahuone
Tukkilanranta, Kirkonseutu
Kokemäenkartano
Äijäpatsaat
Orjapaasi
Villiönsuvanto
Pyhänkorvan koskimaisema
Vanhan sillan alue
Ulkomuseo
Kolsi
Kakkulaisten ”Pappila”
Säpilän riippusilta
Jalonojan entinen koulu
Kansallispuiston portti


Tilaa Kesäelämää-lehti kotiin

Lehden tilaukseen pääset täältä.