Työ yllättänyt uuden kaupunginjohtajan positiivisesti

Kokemäen tuore kaupunginjohtaja, kokemäkeläinen Teemu Nieminen aloitti uudessa virassaan helmikuun alussa. Hän on aiemmin toiminut Kokema Oy:n toimitusjohtajana ja onkin monelle tuttu luottamustehtävistään Kokemäellä. Kaupunginjohtaja Nieminen on toiminut muun muassa Kokemäen Sähkö Oy:n hallituksen puheenjohtajana, Verner Viitasaaren Karimaan säätiön hallituksen jäsenenä sekä Tuomaalan Erä-Veikkojen puheenjohtajana.Teemu Nieminen

Uusi työ on ollut Teemu Niemiselle mieluisa, vaikka arki onkin hektistä ja kaupunginjohtajan tulee pysyä kartalla lukuisista eri asioista.

– Työ on ollut jopa mielenkiintoisempaa kuin osasin odottaa! Ympärilläni on toimiva sekä hyvä työyhteisö ja johtoryhmässä on paljon osaavia ihmisiä, joiden tiedot ja taidot auttavat myös minua työssäni, Nieminen kuvailee.

Kaupunginjohtajan tyypillinen työpäivä pitää sisällään runsaasti kokouksia – näin korona-aikana tietenkin etäyhteyksin. Teemu Nieminen kertookin työskentelevänsä myös osittain etänä. Toimistoonsa hän pääsee tarpeen vaatiessa nopeastikin, sillä koti on Kokemäellä, lyhyen ajomatkan päässä kaupungintalolta.

Vaikka kokouksissa istuminen saattaa kuulostaa melko yksitoikkoiselta, palaverien teemat vaihtelevat laidasta laitaan ja tekevät työpäivästä moniulotteisen.

– Aamupäivällä saatan keskustella koulutuksesta tai kaavoitusasioista, iltapäivällä taas seutukaupunkitapaamisessa tai Satasoteen liittyvässä palvelurakennetyöryhmässä, Nieminen kertoo.

Kaupunginjohtaja tekee myös tiivistä yhteistyötä kaupungin luottamushenkilöiden kanssa. Lisäksi hän edustaa kaupunkia eri konserniyhtiöissä, kuten esim. Kokemäen Lämpö Oy:ssä.

Kaupunginjohtaja rentoutuu Kokemäen luonnossa

Hektinen työ vaatii vastapainokseen luonnossa rentoutumista. Nieminen viihtyy vapaa-ajallaan etenkin Pitkäjärven maastoissa liikkuen. Harrastuksiin kuuluu myös metsästys ja kesällä Nieminen mökkeilee perheineen Pälpälänlahdella.

– Työhyvinvointiin ja työssä jaksamiseen vaikuttaa myös työilmapiiri, joka Kokemäellä on hyvä. Minut on otettu henkilöstön ja luottamushenkilöiden keskuudessa hyvin vastaan. Lisäksi niin henkilöstön kuin ja omat onnistumiseni motivoivat ja antavat virtaa siirtyä aina uusien haasteiden pariin, Nieminen sanoo.

Niemisellä oli virkaan astuessaan erityisen tärkeätä tavata kaupungin henkilöstö työpisteillään sekä mahdollisimman monta kokemäkeläistä yrittäjää kasvokkain. Kokemäellä on noin 500 yritystä ja Nieminen muistuttaa, että ilman niitä kaupunki ei pärjäisi.

Kokemäellä paljon annettavaa

Vaikka Kokemäki tekeekin paljon yhteistyötä muiden kuntien kanssa, se kilpailee samalla niiden kanssa yrityksistä ja asukkaista. Kokemäellä on Niemisen mukaan paljon kilpailuetuja. Esimerkiksi valokuituverkko yltää koko kaupungin alueelle.

Valokuidun lisäksi Kokemäen erottaa monista muista pikkukaupungeista koulutusmahdollisuuksien runsaus. On poikkeuksellista, että saman kunnan sisällä olisi kolme toisen asteen oppilaitosta. Tämä tulee vielä korostumaan oppivelvollisuuden laajentumisen yhteydessä.

Lisäksi Nieminen pitää saavutettavuutta yhtenä Kokemäen tärkeimmistä valttikorteista.

– Saavutettavuudella viittaan erinomaisen valtakunnallisen sijainnin lisäksi kaupungin sisäisiin etäisyyksiin. Ne ovat varsin lyhyitä ja täällä on mahdollista asua luonnon keskellä, hyvien palveluiden ja kaupunkimiljöön ollessa vain lyhyen matkan päässä.

Vaikka kasvokkaiset kohtaamiset ovat nyt koronan vuoksi harvinaisempia, Nieminen toivoo avointa dialogia kaupungin asukkaiden kanssa. Kaupunki on aloittamassa uuden kuntastrategian laatimisen ja siihen toivotaan aktiivista panosta myös kuntalaisilta. Yhdessä saamme Kokemäen täyden potentiaalin esiin.