Lounais-Suomen aluehallintovirasto on 31.3.2021 tehnyt päätöksen tartuntalain 58 d ja g § käyttöönoton jatkamisesta. Päätös koskee mm. myös yksityisiä yrittäjiä Satakunnan alueen kunnissa. Päätös on voimassa 1.–30.4.2021.

Alla on lyhyesti, mitä yksityisten toimijoiden pitää tähän liittyen huomioida:

  1. Alueen yrityksiä velvoitetaan varmistamaan, että henkilöiden väliset lähikontaktit voidaan tosiasiallisesti välttää. Tämä koskee asiakkaille ja yleisölle avoimia sisätiloja sekä oleskeluun tarkoitettuja tiloja, joita käytetään yli 10 henkilön samanaikaiseen käyttöön. Tämä koskee myös rajattuja ulkotiloja, joita käytetään samanaikaisesti yli 50 henkilölle.

Lähikontakti tarkoittaa fyysistä kontaktia tai oleskelua kasvotusten tai samassa tilassa alle 2 metrin etäisyydellä yli 15 minuutin ajan.

  1. Toimijoiden pitää tehdä kirjallinen suunnitelma siitä, miten ne estävät yleisön ja asiakkaiden lähikontaktit. Aluehallintoviraston verkkosivuilta löytyy suunnitelmapohja hyödynnettäväksi: https://avi.fi/usein-kysyttya-koronaviruksesta#item-DpAo81qF9aPZ-63046143
  1. Toimijat voivat määritellä itse keinot kontaktien välttämiseksi. Jos toimintaa ei ole mahdollista järjestää lain edellyttämällä tavalla, tiloja ei voi käyttää.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 § 1 momentin nojalla Satakunnan kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 6 henkilöä. Tämä määräys on voimassa 26.4.2021 asti.

Huom!

Toimijoiden on huolehdittava, että asiakkailla ja henkilöillä on mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja tilojen sekä pintojen puhdistamista tulee tehostaa.