Tiedote kuntalaisille 29.1.2021

 

Alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä kokoontui 28.1.2021 ja totesi Satakunnan palanneen koronatartuntojen osalta kiihtymisvaiheeseen. Tästä johtuen varotoimia on kiristetty koko Satakunnan alueella.

Koulut

Maskeja käyttävät jatkossa kaikki 6-9-luokkalaiset sekä lukion oppilaat. Tämän lisäksi uuden suosituksen mukaan maskit tullaan ottamaan käyttöön kaikilla yhdysluokilla, joissa on 6-luokkalaisia. Osa oppitunneista saatetaan järjestää mahdollisuuksien mukaan erikseen 6-luokkalaisille, mutta tunneilla, joille osallistuu kuudesluokkalaisten lisäksi muiden luokkien oppilaita, tullaan maskit jakamaan kaikille oppilaille. Henkilökunta jakaa maskit kaikille oppilaille.

Maskisuositus ei koske ulkona vietettäviä välitunteja tai ulkona olevia liikuntatunteja. Koulujen liikuntatunnit pyritään järjestämään pääsääntöisesti ulkotiloissa. Maskisuositus koskee myös koulukuljetuksia ja siten kaikkia niitä alempien luokka-asteiden oppilaita, jotka kulkevat kuudes-yhdeksäsluokkalaisten kanssa samoilla takseilla tai linja-autoilla. Myös kaikille koulukuljetusoppilaille jaetaan maskit kouluilta. Oppilaiden vanhempia on informoitu tarkemmista ohjeistuksista maskien käyttöön liittyen koulukohtaisesti.

Tämä ohjeistus on voimassa helmikuun 2021 ajan.

 

Harrastustoiminta

Aikuisten harrastustoimintaa voidaan toteuttaa sisätiloissa korkeintaan 10 hengen ryhmissä niissä tapauksissa, joissa maskien käytöstä, turvaväleistä ja hygieniaohjeista voidaan tosiasiallisesti huolehtia. Kontaktilajeja, kuorolaulua ja puhallinsoittimien käyttöä ei suositella.

Alle 20-vuotiaiden harrastustoiminta on sallittua ilman kontakteja kun hygieniaohjeista sekä turvaväleistä on huolehdittu. Kilpailuja tai urheilutapahtumia ei tule järjestää.

Nämä rajoitukset eivät koske maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonatasoista kilpailu- ja harrastustoimintaa sekä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.

Tiukennetuista ohjeistuksista johtuen Kokemäen Kansalaisopisto ei aloita uimahallilla tai vanhalla yhteiskoululla toimivia ryhmiä, sillä maskien käyttöä sekä tosiasiallisia turvavälejä ei voida näissä tiloissa taata. Myöskään kuoro- ja torviseitsikon tunteja ei voida ohjeistuksesta johtuen aloittaa. Muiden ryhmien osalta ryhmien vetäjät selvittävät ryhmien mahdollisuuksia aloittaa toimintansa rajoitukset huomioiden. Kunkin ryhmän vetäjä ilmoittaa ryhmälleen kurssien alkamisesta. Yksilöopetus tulee jatkumaan normaalisti.

Ohjeistus on voimassa helmikuun 2021 loppuun.

 

Rajoitukset tilaisuuksien järjestämiseen

Aluehallintoviraston määräys julkisten tilaisuuksien järjestämisen 20 henkilön maksimihenkilömäärästä on voimassa 23.2.2021 saakka. Yksityistilaisuuksien osalta alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän suositus säilyi helmikuun loppuun saakka 10 henkilössä.

Maskien käyttösuositus julkisilla paikoilla, laaja etätyösuositus sekä suositus tarpeettoman matkustamisen välttämisestä säilyivät voimassa.

 

Tämä ohjeistus on voimassa helmikuun 2021 ajan. Lisäohjeita rajoitustoimenpiteisiin liittyen löytyy Satasairaalan sivulta osoitteessa: https://www.satasairaala.fi/koronavirus-covid-19/epidemian-torjunta-ja-voimassa-olevat-alueelliset-suositukset.